Helg eller ferie, fredag fem dager på rad - det er klart vi skal få kose oss ekstra med god mat, snacks og drikke!
Men mange av oss har en tendens til å hamstre litt vel mye på butikken før fridagene setter inn, såpass mye at vi ikke rekker å fortære all maten før den blir dårlig og uspiselig. Dette gjelder spesielt grønnsaker.
Hovedregel nummer én bør gjerne være å handle med måte.
Men har du først slått litt for hardt på stortromma, og kjøpt inn masse grønnsaker til både pålegg og middagsbruk, er det to ting som er grei å vite for å unngå matsvinn og å kaste penger rett ut av vinduet:
1. Hvordan unngå at grønnsakene råtner
2. Hvordan utnytte grønnsakene som straks er uspiselig
Riktig oppbevaring av grønnsaker
Det er et kjent problem for de fleste av oss at ferske grønnsaker gjemmes i hjørnet i nederste kjøleskapskuffe, så blir de glemt, slapp og dvask. Kanskje har du brukt halvparten av en grønnsak mens den andre halvparten ligger igjen og visner?
Til slutt går det som kunne vært en deilig ingrediens til et nydelig måltid rett i søpla. Så bortkasta!
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger