Rengjøringsmiddel til baderom

Tabben kan føre til muggsopp

Sjekk etiketten nøye før du vasker badet.

Før du går i gang med å vaske badet, bør du sjekke hva rengjøringsmiddelet du har tenkt å bruke inneholder. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

- På badet utsettes dusjområdet for fett, såpe og kalk, og for mange kan rengjøring av baderommet være skikkelig utfordrende, sier Kristian Owren, administrerende direktør hos IFI.

Én av årsakene til det, er at du bruker feil rengjøringsmiddel i forhold til hva du skal vaske av de ulike overflatene.

Så hvordan finner du ut av dette? Ekspertene forklarer!

Sjekk pH-verdi på såpa

Det finnes mange forskjellige rengjøringsmidler på markedet. Jobben blir langt enklere når du vet hvilke rengjøringsmidler som passer til hva, men i utgangspunktet kan du klare deg med to ulike typer vaskemidler, mener Lars Petter Bjaaland, kategori- og markedssjef i Relekta.

- Ett til kalkbelegg på badet, og et annet til resten - som også kan brukes til utvendig husvask eller terrassevask, sier Bjaaland.

For å finne det mest effektive rengjøringsmiddelet, så er det beste tipset er å se etter pH-verdien. Sammen med kjemien i såpa, så er riktig pH-verdi essensielt for å oppnå de gode resultatene. Hvilken pH-verdi rengjøringsmiddelet består av bør opplyses om på etiketten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.