Rengjøring av benkeplate

Tabben som ødelegger benkeplaten

Riktig rengjøring av benkeplaten på kjøkkenet avgjør hvor lenge den vil holde seg fin. Få eksperttipsene her!

RENGJØRE BENKEPLATE: Benkeplater til kjøkken finnes i mange ulike materialer som hver for seg krever ulik rengjøring. Video: Embla Hjort-Larsen / Kamilla Thoresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ved jevnlig vedlikehold og normal bruk bør en benkeplate holde lenge. Men det er ulike utfordringer med de forskjellige materialene, med tanke på hvor godt de tåler varme, vann og slitasje, sier Kristian Owren, administrerende direktør hos IFI.

En benkeplate i tre, betong eller granitt krever for eksempel hver for seg riktig rengjøring for å beholde en pen overflate.

Så hvordan vasker man de ulike benkeplate-typene for å unngå at overflaten ødelegges? Og hvordan skal de behandles?

Tipsene får du her!

Benkeplate i tre

Har kjøkkenet ditt en benkeplate i oljet tre, er det først og fremst viktig å ikke bruke kraftige vaskemidler, eller mye rengjøringsspray, understreker Owren.

- Da vil du vaske vekk oljebehandlingen raskere.

En oljet benkeplate i tre må derfor rengjøres med egnede vaskemidler. En natursåpe beregnet på oljede overflater får man tak i hos fleste byggvarehus eller fargehandlere.

- Men ofte holder det med en lett fuktet mikrofiberklut, ifølge Owren.

- Benkeplater i tre kan kreve mer oppmerksomhet enn andre benkeplater. Som regel kan du likevel nøye deg med en lett oljebehandling av treet et par ganger i året, opplyser Lene Svinning Andersen, markedsansvarlig hos Kvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer