Holdbarhet på stekepanne

Tabbene som ødelegger stekepannen

Og slik vet du når stekepannen bør byttes ut med en ny.

Har du en stekepanne i støpejern, er du kanskje ikke klar over at det er lurt å unngå å bruke såpe når du vasker den? Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du først investerer i en god stekepanne, vil du selvsagt at den skal holde seg i mange år fremover.

Det er derimot flere typiske tabber som vil skade stekepannen såpass mye at du må bytte den ut med en ny.

Her forteller ekspertene hva du bør passe på når du bruker stekepannen.

Korrekt steking

Stekepanner med såkalt non-stick-belegg er et svært populært valg hos forbrukerne, opplyser Thomas Alexander Stuksrud, daglig leder hos Culina.

Dette fordi du unngår at maten svir seg så lett i pannen. Men det er likevel forskjell på non-stick-belegg med tanke på tåleevne:

- Non-stick-belagte panner kommer i flere kvaliteter, avhengig av hvor mange lag det er i pannen. Disse pannene er laget for lavere temperaturområder på godt under 250 grader, og heller ikke sjokktemperatur, sier Stuksrud til DinSide.

- Derfor må pannen varmes jevnt opp. Belegget vil ved høy temperatur, som for eksempel i ovn, begynne å slippe taket fra selve stekepannen, legger han til.

Noe av det viktigste du bør tenke på når du steker i en slik panne, er å bruke stekeredskaper av plast eller tre slik at du unngår å skrape eller stikke hull på belegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer