Slitasje på vaskemaskin

Tabbene som ødelegger vaskemaskinen

Er det din skyld at vaskemaskinen tar kvelden, hjelper det ikke å kreve en ny av selger.

ØDELEGGER VASKEMASKINEN: Lommerusk som mynter, hårnåler, småstein men også påsydde hemper på barneklær er bare noe av det som kan ødelegge vaskemaskinen. Foto: Linn Merete Rognø.
ØDELEGGER VASKEMASKINEN: Lommerusk som mynter, hårnåler, småstein men også påsydde hemper på barneklær er bare noe av det som kan ødelegge vaskemaskinen. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

En god vaskemaskin holder normalt i mange år, og spesielt for småbarnsfamilier er det viktig at den tåler hyppig bruk og helst litt hard medfart.

Men en vaskemaskin tåler ikke hva som helst, og det er flere ting du selv bør passe på for at maskinen skal være i topp stand over lang tid.

Skyll tøyet først

Før du vasker klær i maskinen, bør du skylle av eventuell løs grus og sand fra det tørre tøyet, opplyser Øistein Jamtveit, brukerveileder hos Miele.

- Mye grus kan føre til at maskinen stopper opp med avløpsfeil og du må tømme lofilteret, understreker Jamtveit.

Mynter kan gjøre stor skade

Det er lett å glemme å sjekke lommene på plagg før disse vaskes i maskinen, særlig barn kan ha mye rart oppi lommene sine.

- Det er leit når maskinen blir ødelagt, særlig hvis det lett kunne vært avverget ved å helt enkelt tømme lommene for småstein eller andre harde eller skarpe objekter, sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver ved Forbrukerrådet.

Vardan Gevorgyan, Nordic category manager hos Whirlpool, forteller at å ikke sjekke lommene er en av de vanligste tabbene folk gjør før de vasker klær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer