Takstmann tredoblet regningen

Brukte 28 timer i stedet for 8. Nå må han senke kravet.

TING TAR TID: Men takstmannen din kan ikke plutselig ta betalt tre ganger så mye uten å spørre deg først.  Foto: All Over Press
TING TAR TID: Men takstmannen din kan ikke plutselig ta betalt tre ganger så mye uten å spørre deg først. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ha takstmann på besøk kan bli dyrt, men det finnes grenser.

Det fikk en hytteeier oppleve nylig, da takstmannen forsøkte å ta langt mer betalt enn hva han hadde forespeilt.

Etter å ha behandlet saken i Reklamasjonsnemnda for takstmenn (takstklagenemnda) slipper de heldigvis billigere unna, og du kan bruke det samme trikset.

Slik sørget takstmannen for at kvinnen fikk 20.000 kroner i erstatning

Tredoblet regningen

Hytteeieren ville ha en tilstandsrapport på hytta si, og kontaktet en takstmann for å få en prisantydning. Takstmannen sa over telefon at han ville klare jobben på omlag åtte timer, og hytteeieren slo til.

Takstmannen reiste til hytta og satt i gang. Og til slutt sendte han regning til hytteeieren. Her hadde takstmannen tatt betalt for hele 28 timers arbeid; ikke åtte timer, slik prisoverslaget tok utgangspunkt i. Regningen havnet derfor på 31.500 kroner.

Tar man utgangspunktet i disse tallene kostet arbeidet 1.125 kroner timen. Hytteeieren kunne dermed ha ventet seg en regning på rundt 9.000 kroner, i stedet for 31.500 kroner. Han hadde aldri sett for seg en så høy regning, og syntes kravet var helt urimelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer