Takterrasse til 400.000 kroner

BOLIG: Egen takterrasse eller balkong er drømmen for de fleste som bor i byleiligheter. Vi har sett på hva drømmen koster.

Både terrasser og balkonger er populære i sommervarmen.
Både terrasser og balkonger er populære i sommervarmen. Vis mer
Publisert

Frokost på egen terrasse i solskinn og varme er noe de aller fleste av oss godt kan tenke seg. I byene er balkongen en erstatning for egen hage. Men balkongen er ikke nødvendigvis noen billig erstatning.

I sentrumsnære bygårder i de store byene er balkonger og særlig takterrasser et knapphetsgode. Derfor presses prisen opp på leiligheter med balkong, forutsatt at balkongen ikke er trafikkutsatt eller ligger på skyggesiden. I drabantbyer derimot har de aller fleste leilighetene balkong, og den får derfor mindre å si for prisen.

Trekkplaster

Sentrumsnære leiligheter med balkong får ikke bare en høyere prisvurdering enn de uten. Balkongene virker også som et trekkplaster til visningen. Dermed får du flere deltakere i budrunden, og prisen presses ytterligere opp.

- Balkong eller terrasse har mye å si både for attraktivitet og verdi på boligen. To identiske leiligheter der den ene har balkong og den andre ikke har det, kan variere med 200.000 kroner i pris, sier Eivind Rodem som er Eiendomsmegler i NOTAR i Oslo.

Rodem er en av fire eiendomsmeglere vi har snakket med om hva takterrassene og balkongene er verdt. Her er svarene vi fikk:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer