Tannkrem kan brukes til mer enn tannpuss

Fem problemer du neppe trodde tannpasta kunne løse.

NØDLØSNINGEN: Vi prøvde først å fjerne blyantstrekene med vann uten særlig effekt. Tannkremen derimot, tar dem umiddelbart, og etterpå tørker vi vekk med lunkent vann. Bivirkningen er at det lukter friskt også. Foto: KAROLINE BRUBÆK
NØDLØSNINGEN: Vi prøvde først å fjerne blyantstrekene med vann uten særlig effekt. Tannkremen derimot, tar dem umiddelbart, og etterpå tørker vi vekk med lunkent vann. Bivirkningen er at det lukter friskt også. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tannkrem finnes i et hvert hjem. Noen er geleaktige og fargerike, andre tradisjonelt hvite med lett slipemiddel. Og det er slipemiddelets effekt som ofte kan hjelpe oss i heimen.

Her er fem utradisjonelle bruksområder for helt vanlig, fargeløs tannkrem med slipemiddel.

#1: Uønsket barnekunst og andre merker

Blyantmerker på skapet, pennestrek på bordet, skostriper på flisene. Har du ikke andre effektive rengjøringsmidler for hånden, kan det være du bør ty til tannkrem, som inneholder slipemiddel i tillegg til såpestoffer. Den kan dermed virke langt mer effektivt enn rene såpemidler.

  • Ikke prøv dette på svært porøse overflater som tekstil- og fibertapeter.
  • Forsøk på et lite synlig område først, for å sjekke at ikke rensemiddelet lager mer flekk enn selve flekken.
  • Prøv også rødsprit, om du har dette, dersom du for eksempel har fått tusjmerker på parketten eller skal fjerne fettholdige merker.

    Spesialprodukter: Test av Jif skurekrem mot Universal-Stein

    #2: Ikke-lenger-så-hvite sko

    Sko med hvite detaljer i plast og gummi hører våren til. Men de blir fort grå og triste. Så hva kan du gjøre? Skinnsko kan friskes opp med hvit skokrem, men tøysko med gummi/plast-detaljer er et annet kapittel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.