Tar betalt for klikk og hent

Det er mange som tilbyr «Klikk og hent» om dagen - men Ikea skiller seg ut ved å ta betalt for tjenesten.

IKEA MED KLIKK OG HENT-GEBYR: Ikea tar 199 kroner for alle typer «Klikk og hent»-order, til forskjell fra andre store kjeder som leverer i bilen din uten å ta betalt. Foto: NTB scanpix
IKEA MED KLIKK OG HENT-GEBYR: Ikea tar 199 kroner for alle typer «Klikk og hent»-order, til forskjell fra andre store kjeder som leverer i bilen din uten å ta betalt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Etter at Dinside skrev om Ikeas klikk og hent-gebyr har selskapet valgt å halvere prisen på klikk og hent – til 99 kroner.

«Klikk og hent» er en tjeneste som har eksistert hos mange butikker en god stund - men som det har blitt mye mer av etter coronapandemien. Butikkene ser dette som en mulighet til å greie å holde medarbeidere på jobb selv om lokale coronatiltak har ført til at butikklokalene fysisk har måttet stenge.

Dinside har tidligere skrevet om ulike butikker og kjeder som har en eller annen form for «klikk og hent»-tjeneste. Som du kan lese, er det alt fra store kjeder som Biltema, Power og Clas Ohlson som tilbyr dette - men også små og lokale butikker som endog tilbyr gratis hjemlevering innen distriktet.

Der går imidlertid Ikea en annen vei - og tar et gebyr for alle klikk og hent-ordrer, uansett størrelse på ordren og hva slags produkt det er snakk om.

Klikk og hent for 199 kroner

Der andre store kjeder tilbyr klikk og hent som et gratis leveringsalternativ, tar Ikea betalt for at du skal hente varen selv på varehuset.

Tjenesten koster 199 kroner, og prisen er den samme uansett ved hvilket Ikea-varehus du vil hente varen(e) og hva det er snakk om. Med andre ord: Du betaler 199 kroner for klikk og hent uansett om du bestiller en pakke med servietter og en sekk med telys - eller om du bestiller et fullt kjøkken til 100 000 kroner.

- Ja, vi tar samme pris for alle typer ordre, sier Gudrun K. Lægreid, PR-sjef i Ikea Norge, til Dinside.

Hun sier at tjenesten er tilgjengelig på alle Ikeas varehus og at det koster det samme overalt.

- Vi har hatt tjenesten tilgjengelig i de fleste varehusene og fikk den tilgjengelig på alle varehus i mars 2020.

- Annerledes

Lægreid forklarer gebyret for klikk og hent med at de plukker varer og leverer dem utenfor varehuset.

- I Ikea jobber vi hardt for å kunne tilby de laveste prisene i alle markedene vi er til stede i. For å klare dette jobber vi etter en prisingsmodell der ingen tjenester er bakt inn i selve produktprisen. Ikeas versjon av Klikk og hent innebærer at vi plukker varene for kunder og leverer de ut til bilen deres uten at de trenger å gå inn i varehuset, sier Lægreid.

Hun hevder at dette er annerledes enn for eksempel på kjøpesentre der kunden må gå inn i kjøpesenteret og hente varen selv.

- Gebyret har vi for å sikre lave produktpriser og for å kunne dekke våre kostnader for å tilby tjenesten, sier Lægreid videre.

- Ingen planer om å ta betalt

Clas Ohlson er en stor kjede som også tilbyr klikk og hent, men hvor denne tjenesten ikke koster kunden noe ekstra.

- Dette er gratis! Vi har ingen planer om å ta betalt for tjenesten, sier Camilla Tully, kommunikasjonssjef i Clas Ohlson, til Dinside.

Hun legger til at kundene enten kan få levert varene ut i bilen eller bare levert utenfor døra.

- Tjenesten er kontaktløs og rask. Vi har 30 minutter pakketid fra ordren går inn til kunden kan hente, sier Tully videre.

Heller ikke Biltema har planer om å ta betalt for «klikk og hent».

- Nei, det har vi ikke noen planer om, sier Monica Videm, markedsansvarlig for Biltema i Norge.

- Dette er en helt kostnadsfri tjeneste hos oss, ingen kostnad selv om det skal plukkes og pakkes mye eller lite.

Hun sier at de garanterer klar ordre seinest innen 2 timer:

- Men jeg ser at vi mange steder kan levere mye før, og er nede 15 minutter flere steder.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer