Tar søppelgrep

Ordningen har ikke fungert helt etter planen.

TRØBBEL: Ny søppelordning har skapt trøbbel. Foto: Trondheim Renholdsverk
TRØBBEL: Ny søppelordning har skapt trøbbel. Foto: Trondheim Renholdsverk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2023 begynte Trondheim Renholdsverk (TRV) utrullingen av et system for sortering av matavfall i Trondheim. Samtidig får flere en ny beholder for glass- og metallemballasje ved boligen.

Endringen gjelder alle husholdninger med småbeholdere ved boligen, og omfatter cirka 35 000 husholdninger.

Alle som har småbeholdere ved boligen, får en ny beholder for matavfall og en ny beholder for glass- og metallemballasje. Plastemballasje sorteres i sekk, og henges på beholder på tømmedag. Abonnentene kan levere så mange sekker de ønsker, meldte kommunen da ordningen trådte i kraft.

Avisa Nidaros melder nå at plastinnsamlingen har skapt hodebry.

For å gjøre bioposene og plastsekkene lett tilgjengelige inngikk renholdsverket avtale med butikkjedene om å ta dem inn. Disse ble plassert i butikk og på en plakat ble det oppfordret å bare ta en sekk per husstand.

Renholdsverket mistenker nå at disse heller brukes til andre ting. Dette på grunn av det store forbruket av sekker. Overfor Nidaros forteller de at de har fått inn sekker til gjenvinningsstasjonen som inneholder andre ting en plast. Butikkene meldte også at de ikke fikk solgt vanlige avfallssekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.