Dagens kinaprodukt

«Teipen som kan bære murstein!»

Reklamevideoen for denne dobbelsidige teipen ser helt usannsynlig ut. Vi måtte bare teste selv.

STERKE SAKER: Som du ser i videoen over, er det snakk om en sterk teip, men ved gjenbruk bør du være på vakt. Video: Bjørn Eirik Loftås / Dinside.no Vis mer
Publisert

Alle som fryktet at det skulle bli nærmest umulig å handle duppedingser fra AliExpress, Ebay, Wish og alle de andre handleportalene på den store interwebben, tok feil.

Holder du deg til de store portalene og forhandlerne, kan du i praksis bare plusse på 25 prosent moms, og så detter pakkene ned i postkassen din som før.

Magisk, supersterk gjenbruks-teip

I dag har turen kommet til produktet Multi-Function Nano Magic Tape. Du har muligens sett reklamen selv, i Facebook- eller Instagram-feeden din. I videoen kan du blant annet se at noen tilsynelatende først fester teipen til en murvegg, hvorpå de fester en krakk og stabler murstein oppå.

Og ikke nok med det; teipen skal kunne gjenbrukes ikke mindre enn 600 ganger! Du bare skyller den under springen etter bruk, lar den tørke, og vips - så er den klar til bruk igjen. Det høres jo helt koko ut.

Som vanlig var prisen mye høyere i Instagram-annonsen enn på Ebay, og vårt eksemplar på to meter betalte vi litt over 30 kroner for. Dette var imidlertid før momsgrensa forsvant, så nå må du belage deg på å betale litt mer - men du bør kunne finne den til 40-50 kroner inkludert moms og frakt.

Allerede 14 dager senere lå tapen i postkassen, og vi skyndte oss hjem for å teste ut.

Gummiaktig med lim som slipper

Teipen er gummiaktig i konsistensen og omtrent 2 millimeter tjukk. På den ene siden er det et beskyttende plastbelegg. Dermed kan du klippe av ønsket lengde, klistre på den overflaten du ønske å henge noe på, og dra av plastbelegget. Deretter er det bare å hekte på hva hva enn du vil henge opp.

TRYKK OG DRA AV: Plastbelegget sørge for at du enkelt kan massere teipen fast mot underlaget. Foto: BJørn Eirik Loftås
TRYKK OG DRA AV: Plastbelegget sørge for at du enkelt kan massere teipen fast mot underlaget. Foto: BJørn Eirik Loftås Vis mer

Vi klippet av en fire centimeter lang bit og klistret den på en dør, hvorpå vi hengte et (kaldt) strykejern. Og jovisst, det satt skikkelig godt! Vi turte ikke å la det henge der for lenge, men i videoen øverst kan du se at vi måtte bruke ganske mye kraft for å få det av. Det var heller ikke noen limrester på jernet etterpå, noe som er svært positivt.

HANG GODT: Et strykejern er ganske tungt, men det satt som støpt med bare en liten bit av teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HANG GODT: Et strykejern er ganske tungt, men det satt som støpt med bare en liten bit av teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Så var ulykken et faktum

Teipen skal jo være gjenbrukbar, så nå fant vi fram en salatbolle i hardplast og trykket bunnen av bollen mot teipen. Den satt også tilsynelatende svært godt, så da lot vi den like gjerne henge. Men etter en times tid gikk den i gulvet med et smell og knakk i to.

Da hadde vi akkurat rukket å glemme at den hang der, så hele familien skvatt skikkelig av det uforklarlige bråket fra kjøkkenet.

NO MORE SALAT: Slik gikk det med salatbollen etter en time i klisteret. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NO MORE SALAT: Slik gikk det med salatbollen etter en time i klisteret. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her burde vi rett og slett hatt mer teip, men vi mistenker også at lime-effekten var noe redusert etter runden med strykejernet. Våre gode teorier til tross, hendelsen ble ikke godt mottatt av familiens salat-ansvarlige.

Neste punkt på testprogrammet var å ta av teipen og skylle den under kaldt vann. Det høres helt koko ut, men produsenten lover at teipen skal kunne skylles, tørkes og gjenbrukes inntil 600 ganger. Og ganske riktig, etter å ha tørket, var klisteret tilbake og denne gangen klistret vi den på kjøleskapet.

SKYLLES: Smuss og skitt forsvinner når du skyller teipen under springen. Dermed kan teipen gjenbrukes, men ikke med like god styrke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SKYLLES: Smuss og skitt forsvinner når du skyller teipen under springen. Dermed kan teipen gjenbrukes, men ikke med like god styrke. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det var imidlertid helt tydelig at styrken var vesentlig redusert, og teip-biten klarte ikke å holde en boks med tomater i mer enn noen sekunder. Den satt likevel meget godt fast i kjøleskapdøra - noe du også kan se i videoen øverst.

Best til lettere ting

Men: Gjenbruk av teipen fungerer faktisk meget bra på lette ting. Den samme teipbiten brukes nå til en temperaturmåler på veggen, og der har den hengt i tre uker - uten å vise noen tegn til svikt.

I tillegg har vi teipet opp en ringeklokke rett på murveggen, og den har holdt et helt år nå - vel å merke med teip rett fra rullen. Så konklusjonen blir altså: Dette er en meget sterk teip på mange underlag, men vi stoler ikke på at den gjør jobben særlig bra ved gjenbruk. Da tar vi oss råd til å klippe opp av en ny bit i stedet.

DING DONG: Ikke noe problem å feste ringeklokka med teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DING DONG: Ikke noe problem å feste ringeklokka med teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Du finner teipen hos en rekke forhandlere på Ebay, vi betalte 33 kroner for en rull med to meter teip - men som sagt må du belage deg på å betale noe mer nå. Og selv om den ikke viste seg å være magisk, har vi definitivt ikke angret på kjøpet.

Dagens kinaprodukt: Startside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer