Telys i plastkopper smeltet

- Brukerfeil, sier Nille. - Velg en annen telystype, råder Norsk brannvernforening.

BLE SKREMT:  Slik så telysene ut etter at de hadde brent i et par timer. Brennetiden på pakken var åtte timer. Foto: PRIVAT
BLE SKREMT: Slik så telysene ut etter at de hadde brent i et par timer. Brennetiden på pakken var åtte timer. Foto: PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Magnus Reiersen forteller til Dinside at bestemoren hans fikk seg en ubehagelig overraskelse etter at hun før jul kjøpte inn en eske med telys fra Nille.

- Noen timer etter at hun tente lysene, hadde begeret blitt sort, og lysene var smeltet til ingenting. Det kunne jo blitt brann, uttrykte hun bekymret i etterkant, sier Reiersen videre.

Telysbegeret var nemlig laget av plast. Lysene var av sorten «Mimosa - Selection» med 8 timers lovet brennetid.

- Mer enn nok tid til å glemme dem bort en liten stund. Hvorfor selger de stearinlys med holdere laget av plast? spør han.

LES OGSÅ: Julestjerner i papir er brannfeller

Ikke aktuelt å fjerne telysene

Anna-Carin Torgersen, kategorisjef for Nille, sier til Dinside at telysene vil bli værende i butikkene.

- Per i dag så vil telysene bli værende, men dette er noe vi må vurdere fortløpende, understreker hun.

Hun poengterer også at det på telyspakkene og i butikkene finnes advarsler som forteller deg hvordan du skal bruke disse telysene. Blant annet kan du ikke bruke dem i telysholdere som er metallbelagte. Dette hevder Torgersen er grunnen til at telysene i eksempelet over, smeltet.- Hvis du vil ha korrekt informasjon om disse lysene, kan du se på pakken i våre butikker. Her har du all informasjon du trenger for å bruke telysene korrekt. I tillegg til pakken, finner du informasjonen du trenger på vår hjemmesider, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer