Telysene som burde vært påbudt

Levende lys øker faren for boligbrann, så hvorfor ta sjansen når det finnes alternativer?

Alle de seks telysene og ladestasjonen til Philips-settet. Her lader du altså alle lysene på en gang. Foto: Produktbilder - Philips
Alle de seks telysene og ladestasjonen til Philips-settet. Her lader du altså alle lysene på en gang. Foto: Produktbilder - Philips Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dessverre et faktum at desember måned i snitt har dobbelt så mange boligbranner som resten av året. Heldigvis finnes det mange alternativer for deg som har lyst til å bytte ut de levende telysene, og i denne runden har vi sett på to av dem.

Telys fra Philips

Blant de store aktørene er det spesielt Philips som har satset tungt på LED-lys, og de har hatt produkter på markedet i flere år allerede. Årets modell har fått den ualminnelig kryptiske koden Imageo 69126, og i pakken får du seks telys i frostet glass, samt en tilhørende ladeplate.

Størrelsen på telysene er forøvrig helt lik ordinære telys, så har du egne beholdere kan du altså plassere LED-lysene fra Philips i dem også.

Når lysene er oppladet skal de gi lys i inntil 20 timer, noe som stemmer bra med vår egen erfaring. Vi liker også at LED-diodene blafrer, det gjør nemlig at lyset minner om flammen fra et ekte telys.

Lysene slås ganske enkelt av og på ved å holde dem opp ned, og siden de alltid er kjølige kan de også fint betjenes av familiens minste. Vi gir ekstra pluss i margen for at lysene både kan brukes innendørs og utendørs, men hver klar over at utendørs bruk når det er kaldt - vil tappe batteriet langt raskere enn ved innendørs bruk.Foreløpig har vi ikke sett dem i så mange norske butikker, men Lampehuset har en litt eldre modell inne. Settet vi testet fås blant annet kjøpt fra Pixmania til 442 kroner per sett. Husk dog at fraktkostnader her vil komme i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer