Tenk på dette før du kjøper kaffetrakter

En trakter er mer enn bryggetemperatur og traktetid.

BESLUTNINGSVEGRING: De er hvite, svarte og grå. Hvilken passer for deg? Foto: ELISABETH DALSEG
BESLUTNINGSVEGRING: De er hvite, svarte og grå. Hvilken passer for deg? Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet ti kaffetraktere. Selv om de på overflaten er like - de trakter en kanne god, gammeldags filterkaffe - er det flere forskjeller enn likheter.

Hvilken type passer for deg?

La oss først ta utgangsunkt i at du har bestemt deg for at du ønsker en kaffetrakter, ikke en kapselkaffemaskin, espresso, presskanne, aeropress ... eller en av de andre variantene som er på markedet.

Vi har valgt å dele trakterne vi testet inn i tre kategorier: Klassiske kaffetraktere, programmerbare kaffetraktere og traktere med vanntanken på toppen. Her er det preferansene som gjelder, vil du ha en enkel trakter, eller en du kan programmere slik at kaffen er klar når du står opp om morgenen?

Les mer om de enkelte trakterne og se hvilke vi anbefaler.

Skrur den seg av?

Er det én funksjon vi anbefaler at du går for når du skal velge kaffetrakter, er det autostopp; altså at maskinen automatisk skrur seg av etter en gitt tid. Dette er en funksjon som alle trakterne har, med unntak av den aller rimeligste.

Det varierer imidlertid noe hvor lenge maskinene holder kaffen varm, før de skrur seg av. Endel skrur seg av etter 40 minutter, etter det er kaffen rimelig sur uansett, noen etter to timer, og Melittas kan du stille inn på enten 30, 60 eller 90 minutter (den er forhåndsinnstilt til å skru seg av etter cirka en halvtime).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer