- Tepper gir helseplager

- Tepper er negativt for inneklimaet og fører til større helseplager enn innemiljø med glatte gulvflater, hevder Norges Astma- og Allergiforbund.

Teppe på gulvet er varmt og godt, men Norges Astma- og Allergiforbund advarer mot mulige helseplager. Foto: Colourbox.com
Teppe på gulvet er varmt og godt, men Norges Astma- og Allergiforbund advarer mot mulige helseplager. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I andre del av DinSides gulvguide tok vi for oss fordeler og ulemper ved å bruke heldekkende teppe som gulvbelegg. I artikkelen videreformidlet vi blant annet informasjon fra Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) vedrørende tepper og luftkvalitet:

"Men hva med hygienen som vi nevnte som en svakhet innledningsvis? Jo, det er ingen tvil om at teppet stiller større krav til eieren om hyppig og jevnlig renhold enn de fleste andre gulvalternativer. Men hvis man er av den huslige typen som ikke har noe i mot støvsuging og tepperens, så har teppet en unik fordel å by på. Teppet binder nemlig støvet, slik at det ikke virvles opp i pustehøyde. Forutsatt jevnlig støvsuging vil dermed teppet faktisk produsere bedre luftkvalitet enn alle de andre gulvalternativene."

Denne påstanden har fått Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) til å reagere.

- Dårlig valg

- Norges Astma- og Allergiforbund fraråder sterkt bruk av heldekkende tepper i innemiljø fordi det er godt dokumentert at tepper medfører større helseplager enn innemiljø med glatte gulvflater, sier Britt Ann K. Høiskar, fagsjef for inneklima og uteluft i NAAF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer