Terrasse? Da trenger du disse!

Mange kjenner til dem, gjør du?

GJØR TERRASSESTELLET TIL EN LEK: Med dette verktøyet, går det vårlige terrassestellet som en lek. Foto: Brynjulf Blix
GJØR TERRASSESTELLET TIL EN LEK: Med dette verktøyet, går det vårlige terrassestellet som en lek. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En terrasse, spesielt de av tre, trenger stell for å holde seg innbydende. Det er ikke bare vær og vind, men alt dette drar med seg som har en lei tendens til å bli liggende igjen på terrassen. Pollen om våren, jord, sand og leire i hele sesongen, blomster og blader, fuglemøkk - terrassen lever et hardt liv.

Hver vår har vi som har terrasse av tre et fast rituale, som består i å rense terrassen og så olje den etterpå. Noen velger å beise, de færreste velger en overflatebehandling som skjuler strukturen i treet, siden slitasjen blir mer synlig da.

Men hva er den mest effektive måten å få klargjort terrassen på?

Les også: Vårens billigste terrase

Kjemi og fysikk

Har du en terrasse som ikke er oppå annen bygning ligger du flere hestelengder foran med tanke på søl og gris. Vår terrasse av trykkimregnerte bord ligger på bakken, og er vel det som man andre steder i verden kaller en "patio". Da er det ingen hensyn å ta og du kan herje fritt med alt du trenger av væsker i prosessen.

Nøkkelordet er SKAFT. Det gjør alt både raskere og mindre slitsomt.

Først smører vi på terrasserens. Stoffet helles i en bøtte, og vi bruker et kosteskaft med påmontert svamp. Vi laget denne selv, ved å bore et passende hull i en treplate og lime på en bil-vaskesvamp med en god porsjon seigt og godt smeltelim. Det har holdt i flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer