TEST: 42" LG plasma

At det er stilig med en ekte flatTV er de aller fleste enig i. Dessverre har prisnivået gjort moroa uaktuell for de vanlige lønnsmottagerne. Heldigvis er LGs helt nye 42-tommers plasmamodell satt til en overkommelig pris.

Publisert
Sist oppdatert

Vi var spente på denne modellen, og mye skyldes selvfølgelig prisen. Vi fikk vår testmodell fra Displaynet.no som selger den for under 25.000 kroner. Ikke gratis med andre ord, men per dags dato er det ingentig å si på denne prissettingen.

Dette kan definitivt bli allmuens inngangsbillett til plasma-verdenen. Spørsmålet nå er om massemarkedet biter på kroken LG har lagt ut. Vi tror oddsene er gode.

Hva har de spart på?

For å holde prisen så lav som mulig, har LG selvsagt gjort noen knep.

For det første må du kjøpe TV-fot eller veggfeste i tillegg, og selv om TVen riktignok har høyttalerutganger, blir den levert uten høyttalere. Som et midtpunkt i hjemmekinoanlegget blir nok ikke høyttalerne det store savnet. Her vil lyden gå gjennom stereoanlegget uansett.

Et viktigere poeng er at prisen ikke inkluderer TV-tuner.

For å se på TV må du med andre ord kjøre TV-signalene via din gamle VHS-spiller, din nye DVD-opptaker, eller via din digitaldekoder. Minuset med å bruke en gammel videospiller for å få TV-bilder, er at billedkvaliteten ikke blir helt optimal. Men kanskje enda viktigere: Du vil ikke få tekst-TV, og for ivrige sofazappere kan dette bli et savn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer