TEST: Arbeidsstasjon for stikksag

Det er ikke bare selve verktøyet, tilbehøret åpner for nye muligheter!

Den gjør sagen din mer fleksibel.  Foto: Brynjulf Blix
Den gjør sagen din mer fleksibel. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sager finnes det mange varianter av, og de er gjerne beregnet på et lite utvalg av oppgaver. Roterende sager er beregnet på enten å kappe på tvers av materialet (kapp/gjærsag) eller på langs (sirkelsag/kløyvesag). Sager med vertikale blad (bånd-, vippe- og stikksag) er som regel beregnet på å sage ut figurer i mer eller mindre kompliserte fasonger.

Av disse er stikksaga mest allsidig, siden den ikke er bundet til en jigg - du beveger den fritt i forhold til materialet du skal sage i.

Men dette er også stikksagas svakhet, det er bortimot umulig å sage snorrett med den på frihånd.

Samtidig er det nødvendig med en eller annen form for opppbygging og støtte av materialet, for å ikke sage gjennom bordplata eller arbeidsbenken.

For på endre på dette har Bosch nå kommet med en smart løsning som gjør at du kan bruke stikksaga til langt mer enn å sage i frie former - PLS 300.

Les også: Sirkelsagens beste venn

En sagstasjon

PLS 300 er både en jigg og en portabel mini-arbeidsbenk, som gjør det langt enklere å bruke stikksaga, samtidig som du kan bruke den til både typiske sirkelsagarbeider og oppgaver som du ellers måtte brukt sirkelsag til å løse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer