TEST: Årets julegave?

Vi har testet JVCs nye DVD-opptaker DR-M1. Den duger definitivt, men mye vil ha mer.

Publisert
Sist oppdatert

Med DVD-spillere i nesten hvert eneste hjem har Ola Nordmann vent seg til god kvalitet på lyd og bilde.

Men på opptaksfronten er det annerledes. Der sverger de fleste av oss fremdeles til den gamle videospilleren. Høy pris på DVD-opptakerne og formatforvirring får ta sin del av skylden.

Men nå begynner endelig ting å skje. Vi har testet JVCs nye stueopptaker DR-M1.

Prisen

Sammenlignet med konkurrentene i samme klasse kommer JVCen godt ut. Den veiledende prisen var i underkant av 7.000 kroner ved lanseringen i månedsskiftet oktober/november, men vi har allerede sett den helt nede i 5.500 kroner i norske nettbutikker. Den prisen er det ingenting å si på.

Formater

Spilleren takler følgende formater:Avspilling: Vanlige DVD-filmer og CD-plater, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, Video CD og CD-R/RW. Du kan også spille MP3-filer og JPEG-filer brent på en CD-R eller CD-RW.

Opptak: DVD-RAM, DVD-RW og DVD-R. Den største fordelen med DVD-RAM er at det er de platene som kan overskrives flest ganger uten at kvaliteten blir dårligere. I følge JVC skal du kunne brenne den samme platen opp mot 100.000 ganger . Til sammenligning kan DVD-RW brennes opp til tusen ganger, mens DVD-R platene kun kan brennes en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer