TEST: Årets julegave?

Vi har testet JVCs nye DVD-opptaker DR-M1. Den duger definitivt, men mye vil ha mer.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Årets julegave?
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Med DVD-spillere i nesten hvert eneste hjem har Ola Nordmann vent seg til god kvalitet på lyd og bilde.

Men på opptaksfronten er det annerledes. Der sverger de fleste av oss fremdeles til den gamle videospilleren. Høy pris på DVD-opptakerne og formatforvirring får ta sin del av skylden.

Men nå begynner endelig ting å skje. Vi har testet JVCs nye stueopptaker DR-M1.

Prisen

Sammenlignet med konkurrentene i samme klasse kommer JVCen godt ut. Den veiledende prisen var i underkant av 7.000 kroner ved lanseringen i månedsskiftet oktober/november, men vi har allerede sett den helt nede i 5.500 kroner i norske nettbutikker. Den prisen er det ingenting å si på.

Formater

Spilleren takler følgende formater:

  • Avspilling: Vanlige DVD-filmer og CD-plater, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, Video CD og CD-R/RW. Du kan også spille MP3-filer og JPEG-filer brent på en CD-R eller CD-RW.
  • Opptak: DVD-RAM, DVD-RW og DVD-R. Den største fordelen med DVD-RAM er at det er de platene som kan overskrives flest ganger uten at kvaliteten blir dårligere. I følge JVC skal du kunne brenne den samme platen opp mot 100.000 ganger . Til sammenligning kan DVD-RW brennes opp til tusen ganger, mens DVD-R platene kun kan brennes en gang.

    DVD-RAM platene koster rundt 90 kroner stykket, mens DVD- platene er billige i innkjøp. –RW ligger for eksempel på rundt 27 kroner.

Spilleren takler altså ikke DVD + eller DVD+RW formatene. I tillegg leser den ikke SVCD-plater, noe som kan være verdt å vite for de med mange SVCD-filmer.

Nok prat – gå videre i testen!

Det er enkelt å fjerne uønskede scener.
Det er enkelt å fjerne uønskede scener. Vis mer


Både – og + formatene har sine fordeler og ulemper. Som kunde må du imidlertid fokusere på ditt eget behov. Dersom du kun kommer til å bruke filmene eller programmene du tar opp i din egen stue, kan du slutte å tenke på formatkrigen: Kjøp den spilleren du har lyst på.

Problemer oppstår først hvis du skal ta med deg dine brente plater og spille dem av hos familie og venner – i så fall er du avhengig av at spillerne takler de samme formatene. Er du i tvil bør du sjekke hvilket utstyr din omgangskrets har før du bestemmer deg. Dette enkle trikset kan spare deg for mye framtidig irritasjon.

Trykk her for å se hvordan spilleren fungerer i bruk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer