TEST: Atec Zinat AV201

TV-TEST: Ekte flat-TV til under 10.000 kroner? Joda, nå har endelig de billige flat-TVene begynt å komme. Vi har testet Atecs 20-tommer til en pris av 7.400 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle som skal ha 42-tommer eller større. Mange er også opptatt av små lekre flat-TVer de kan ha på kjøkkenet, i kjellerstua eller på soverommet. Problemet er at også de minste flatskjermene har kostet gress.

Heldigvis begynner nå ting å skje, mye takket være at billige utenlandske produktmerker er på vei inn i markedet.

Atec Zinat fra Korea er en av dem, og vår testmodell ble levert av norske DisplayNet.

Enkel og stilren

Dette er definitivt ingen designmodell alà Grundigs Fine Arts-modell. Men hvis du frykter at denne koreaneren er full av blinkende lysdioder kan du definitivt senke skuldrene.

Designet på denne modellen er heldigvis enkelt og stilrent. Når du tar på TVen får du selvsagt en viss plastfølelse, men prisen tatt i betraktning er dette ingenting å bry seg om. Høyttalerne er sidemonterte, og gir helt ok lyd til sitt bruk, som altså er vanlig TV-titting. Dette er ikke en modell du vil bruke som midtpunktet i hjemmekinoanlegget ditt.

Onscreen-menyene er enkle å forstå, og den automatiske installeringen av kanalene gikk på rundt 7 minutter. Sortering i ønsket rekkefølge var også enkelt, men det er ikke mulig å navngi kanalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.