Test av vannkokere 2018

Test av åtte vannkokere

Alle vannkokerne er energieffektive - men Philips bruker minst strøm og koker vannet raskest.

TEST AV VANNKOKERE: Philips HD9380/20 kommer best ut både på energiforbruk og koketid. Den har også tidligere vunnet en test av vannkokere. Men husk å velg en kjele som ikke er større enn du trenger, ikke varm mer vann enn du trenger - og ikke gjør det varmere enn du skal ha det. Foto: Philips
TEST AV VANNKOKERE: Philips HD9380/20 kommer best ut både på energiforbruk og koketid. Den har også tidligere vunnet en test av vannkokere. Men husk å velg en kjele som ikke er større enn du trenger, ikke varm mer vann enn du trenger - og ikke gjør det varmere enn du skal ha det. Foto: Philips Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske energimyndigheter (Energymyndigheten) har testet til sammen åtte vannkokere fra kjente merker som Bosch, Electrolux, Philips, Wilfa, Smeg, Kitchen Aid og Cuisinart, som alle er til salgs i Norge.

De har sett på energiforbruk, brukervennlighet og koketid.

Den korte konklusjonen er at alle er energieffektive - men at det er forskjeller på brukervennlighet og at du kan spare strøm på smarte kjøp og smart bruk.

Philips bruker minst strøm - Smeg mest

Det er likevel noe forskjeller i energiforbruk:

Philips-kokeren har lavest energiforbruk per år, mens design-kokeren fra Smeg er den med høyest energiforbruk per år (86 kWh kontra 140 kWh, basert på at du varmer to fulle kanner med vann per dag).

Her er det imidlertid viktig å merke seg at Philips-kokeren varmer 1 liter vann om gangen - mens vannkokeren fra Smeg rommer 1,7 liter.

Philips HD9380/20 har også tidligere vunnet en test av vannkokere, som Dinside skrev om her.

Testen viser også at det er forskjeller i hvor lang tid det tar å varme vannet - og det er Philips-kokeren som er raskest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer