Test av batteridriller til under 3.000 kroner

Vi har testet rimelige amatørdriller, og flere er forbausende gode.

BRA SAKER: Vi testet sju batteridriller som koster under 3.000 kroner. Du får generelt mye for pengene.  Foto: Espen Klem
BRA SAKER: Vi testet sju batteridriller som koster under 3.000 kroner. Du får generelt mye for pengene. Foto: Espen Klem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Testen er utført av frilansjournalist Espen Klem

Livet er for kort for dårlig verktøy. Vi ønsket å teste batteridriller for oss vanlige hobbybrukere, og ble positivt overrasket over resultatet.

Formålet med drilltesten

Vi ønsket å se om drillene kan brukes som et allsidig verktøy til å bore i tre, betong og metall, så du slipper å ha en 220 volts drill med slagbor-funksjon i tillegg til en batteridrill for å skru skruer.

Drillene som er valgt, har en totalpris på under 3.000 kroner. Så uansett hva produsenten definerer drillen som, har vi definert 3.000 kroner som maksgrense for hobbysegmentet.

Har du mer å gå på i pris, sjekk dette multi-settet.

Dette har vi testet:

  1. Skru ti stykk 120 millimeter treskruer gjennom en 4x4 tommers bjelke og en 22 millimeters kryssfinerplate. Det blir omtrent 120 millimeter til sammen. Kryssfinerplaten gjør at det blir litt ekstra motstand i slutten.
  2. Å bore i 2,5 millimeters tykke metallbeslag, med 12 millimeter, ti millimeter og åtte millimeter hull. Vi testet å bore i eksisterende hull, da du må forbore når du skal bore med større diameter. Vi prøvde å bore nok hull til å se hva som skjer når spenningen på batteriet får sunket litt fra helt nyladet.
  3. Vi boret i tre med 35 millimeter og 30 millimeter bor. 35 millimeter-boret er i tillegg av type som er tyngre å dra gjennom.
  4. Vi testet å bore i betongsteiner med 12 millimeter og åtte millimeter steinbor.
Alle testene, bortsett fra skruingen, ble også gjort med en vanlig 220 volts drill, altså med ledning plugget i veggen, og med slagbor-funksjon. Dette for å ha noe å sammenligne med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer