Test av dampovner

Dampovn for innbygging er dyrt. Men maten blir like bra i en billigere bordmodell.

DAMPOVNER: Alle disse er blant de beste. Testen fra Stiftung Warentest viser blant annet at de rimeligere bordmodellene absolutt kan hevde seg hva gjelder matresultatet. Foto: Produsentene/DinSide
DAMPOVNER: Alle disse er blant de beste. Testen fra Stiftung Warentest viser blant annet at de rimeligere bordmodellene absolutt kan hevde seg hva gjelder matresultatet. Foto: Produsentene/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske forbrukermagasinet Stiftung Warentest har testet til sammen 20 dampovner: 11 bordmodeller og ni innbyggingsmodeller. Konklusjonen er klar: Du trenger ikke blakke deg for å lage god mat med damp.

– Du kan få gode modeller fra 46 euro, skriver Stiftung Warentest.

46 euro tilsvarer 352 norske kroner med dagens valutakurser.

Testen og testresultatene kan leses i sin helhet hos Stiftung Warentest på nett. Forbrukermagasinet er kun på tysk, og det tilkommer en avgift for å få tilgang til hele testen. Det er mulig å abonnere på bladet, enten online eller papirutgaven.

Trenger du egentlig dampovn?

Ankepunktene: Plass og penger

Dampovner er på vei inn i mange norske kjøkken. Ved tilbereding i dampovn holder maten seg saftig, fordi den ikke tørker ut under steking, og den bevarer vitaminer og mineraler. Det er også mye sunnere enn konvensjonell steking, fordi det er unødvendig å tilsette fett ved tilberedning.

Ankepunktene for mange hva gjelder innkjøp av dampovn, er prisen og plassen. Det er relativt kostbart med en dampovn for innbygging. I tillegg krever den plass. Du kan riktignok få kombinert steke- og dampovn, men dette øker prisen enda mer ved innkjøp, og det er ikke sikkert at den gir deg det volumet du trenger på en ovn; dampovnen er mindre i innvendig volum enn en konvensjonell stekeovn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer