Test av Dyson AM09 mot Clas Ohlsons bladløse vifte

Er den billige like god som «originalen» til 6.000?

LUFTIG: Noen vil kanskje si at Clas Ohlson kopierer Dysons ikoniske vifte. Prisen er uansett langt lavere. Foto: TORE NESET
LUFTIG: Noen vil kanskje si at Clas Ohlson kopierer Dysons ikoniske vifte. Prisen er uansett langt lavere. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det blir for varmt inne om sommeren, føler mange behov for å kjøle seg ned. Da kan ei vifte være løsningen.

Slike finnes det mange typer av, fra de helt enkle til et par hundrelapper til ambisiøse, høyteknologiske designmodeller til mange tusen.

I den sistnevnte kategorien finner vi viftene til det britiske designmerket Dyson, som også er kjent for både støvsugere og hånd/hårtørkere av den innovative sorten.

Disse viftene har ikke synlige rotorblader. I stedet sitter det en motor i sokkelen som presser luft opp i en sirkel eller ellipseformet enhet og ut i rommet. Altså omtrent slik en jetmotor virker.

De ser unektelig kulere ut enn tradisjonell vifter med «propell», men fungerer de bedre?

«Kjøler ned hele rommet»

Det mener i hvert fall Expert, som i sin nettbutikk skriver at viftene ved hjelp av oscillering (spredning av luft ved at svinger) «kjøler ned hele rommet».

På Dysons egne nettsider oppgis det at vifta kan stilles trinnløst fra 1 til 37 grader. Hva dette betyr, skjønner vi ikke riktig. Det er i hvert fall sikkert at du ikke oppnår 20 grader i et rom der temperaturen fra før av er 30.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer