Test av grillpølser

Vi har smakt på 13 typer grillpølser. Det ble mange skuffelser.

GRILLPØLSER: Grillpølser er kjapt og greit å grille, med dessverre ikke alltid like godt, viser vår smakstest. Foto: PER ERVLAND
GRILLPØLSER: Grillpølser er kjapt og greit å grille, med dessverre ikke alltid like godt, viser vår smakstest. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker å grille, og ofte tyr vi til grillpølser - ikke minst fordi det er kjapt å grille. Men hvor gode er egentlig de forskjellige grillpølsene du finner i kjøledisken hos dagligvarebutikkene?

DinSide har smakstestet 13 produkter. Dessverre viser vår test at det er langt mellom høydepunktene.

Samtidig kan både lokalproduserte og billige pølser være et godt alternativ. Men det er slett ikke alltid.

Les også vår tidligere test av ferdige fiskesupper.

Blindtest

Grillpølsene fra de 13 forskjellige produsentene er pølser man får kjøpt bortimot hvor som helst. Dessuten har vi tatt med en lokalt produsert grillpølse, for å se hvor stor forskjellen er på disse og de industrielt produserte pølsene. To av produktene er dessuten magrere, nøkkelhullsmerkede grillpølser.

Til å vurdere smaken på pølsene har vi fått hjelp av butikkslakter Daniel Byskov ved Anni's pølsemakeri på Mathallen i Oslo, og Haavard Aasen ved Sous Vide Norge, som også holder til på Mathallen.

Én av pølsene er produsert av Anni's pølsemakeri. Ettersom det var enighet mellom dommerne om hvilke pølser de likte best, og det hele foregikk som en blindtest, har vi valgt å ta med produktet i testen selv om en av dommerne jobber for denne produsenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer