Test av kapselkaffemaskiner

Det er enkelt, men er det godt nok å bruke små kapsler til å lage espresso?

Vi har testet espressomaskiner som bruker kapsler. Hvilken bør du velge? Foto: Per Ervland
Vi har testet espressomaskiner som bruker kapsler. Hvilken bør du velge? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har det vært så enkelt å få god kaffe hjemme, het det, da Nespresso ble lansert på markedet et par år tilbake. Plutselig ble det enkelt å lage god espresso. Du bare fyller på vann, legger i en kapsel og trykker på en knapp. Og vips, en kopp espresso - eller lungo om du går for alternativet som gir en større kopp kaffe fra samme mengde bønner - som skal tilfredsstille kresne ganer.

Nespresso var oss bekjent de første espressomaskinene som brukte kapsler til hjemmebruk. Siden har det kommet et par konkurrenter på markedet, og vi har testet tre maskiner.

Avhengig av kaffelatte? Lag jålekaffen selv, spar tusener.

Dette testet vi

Vi har vurdert flere ulike kriterier. Hvor enkel er maskinen i bruk, hvor lang tid tar det å trakte, hvor varm blir kaffen, hvordan er cremaen på espressoen, samt maskinenes utseende. Kaffen ble smakt av to kresne kaffedrikkere, to som drikker kaffe mer som et nødvendig onde og synes det meste unntatt pulverkaffe er greit, samt en testperson som foretrekker melkebaserte kaffedrikker.

Har du en av disse maskinene? Del dine erfaringer i debatten nederst i artikkelen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer