Test av leverpostei

To billige varianter og en klassiker smaker best.

LEVERPOSTEI: Det er store variasjoner mellom de forskjellige leverposteiene, og slett ikke alle kan anbefales å ha på brødskiva. Foto: ELISABETH DALSEG
LEVERPOSTEI: Det er store variasjoner mellom de forskjellige leverposteiene, og slett ikke alle kan anbefales å ha på brødskiva. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss går rett til de kjente og store produsentene som Gilde og Stabburet, ved valg av pålegg. Samtidig dukker det opp stadig flere av kjedenes egne merkevarer, gjerne til en lavere pris.

Men smaker billig nødvendigvis dårligere?

Ikke nødvendigvis. Da vi nylig testet kaviar, var det nettopp den rimelige varianten produsert av Rema 1000 som ble testvinner.

Nå står leverpostei for tur. Sammen med Christian Sala, konstituert kjøkkensjef ved Grand Hotel i Oslo, har Dinside testet tre typer leverpostei: På boks, fersk og ovnsbakt, til sammen ti forskjellige produkter.

- Ikke god

At det er store forskjeller på leverpostei, er det liten tvil om etter å ha smakt oss gjennom ti produkter, tre merkevarer og syv egne merkevarer fra kjedene.

De tre kjente merkevarene er følgende: Stabburet Leverpostei, Gilde fersk og ferdig, samt Gilde Ovnsbakt Leverpostei.

Vår test viser at det er veldig mange gode produkter å velge mellom blant billigmerkene, og noen som du bør styre langt unna. Ikke minst gjaldt dette én av leverposteiene, som også er en av testens rimeligste produkter, og fikk Christian Sala til å rynke på nesa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer