Test av overmadrasser

Billigst er også dårligst, viser denne testen av overmadrasser.

SENGEKOMFORT: Ikea kommer ut som testens taper i Testfaktas test av overmadrasser. Foto: Colourbox.com
SENGEKOMFORT: Ikea kommer ut som testens taper i Testfaktas test av overmadrasser. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overmadrasser er viktig for komforten, i tillegg til at den beskytter selve madrassen. Det svenske forbrukermagasinet Testfakta.se har fått testet sju overmadrasser, og testvinneren kan du få på tilbud i Norge i disse dager.

Alle testene på DinSide Bolig finner du her

Madrassene har gjennomgått laboratorietester hos laboratoriet Swerea IVF. Ved hjelp av trykkmatter og andre måleinstrummenter har de målt madrassenes egenskaper hva gjelder trykkfordeling, pusteevne og aldringspåvirkning.

Madrassene som er testet, er Dreamzone Gold T35 fra Jysk, Classic soft fra Ekens, Latex fra Toppsömn, Lilja 50 fra Hilding, Bedtime Comfort no. 2 fra Mio, Latex fra Kungsängen og Sultan Tveit fra Ikea. Du kan lese hele testen og se alle resultatene hos Testfakta.se.

Testvinneren fra Jysk: Dreamzone Gold T35. Foto: Jysk
Testvinneren fra Jysk: Dreamzone Gold T35. Foto: Jysk Vis mer


Testvinner

Vinneren av testen er toppserien fra Jysk, Dreamzone Gold. Modellen som er tetet heter Dreamzone Gold T35, og denne får altså beste karakter sammenlagt: 4,4 poeng av 5 mulige. Dette er den madrassen som skårer høyest på trykkfordelende egenskaper, som er det kriteriet som tillegges mest vekt i testen (60 prosent).

Dette er også den eneste madrassen i testen som får full skår på aldringspåvirkning. Hva gjelder pusteevne, får Jysks madrass 4,3 poeng av 5 mulige, som sammen med en av de andre madrassene er testens svakeste resultat hva gjelder pusteevne.

Jysk Gold T35 fås i mange ulike størrelser. Alle madrassene i testen er i størrelse 90x200, og Jysks testvinner har en normalutsalgspris på 1.499 kroner i denne størrelsen. Er du imidlertid på jakt etter en ny overmadrass og i kjøpmodus akkurat nå, skal du vite at det fra 4. til 16. oktober er rabatt på hele denne madrasserien hos Jysk. Eksempelvis selges 90x200 for 750 kroner i denne perioden, og 180x200 selges for 1.500 kroner.

Din madrass

Hvor lenge har du hatt din nåværende overmadrass? (Avsluttet)
4-5 år(16%) 1173
6-7 år(14%) 1027
2-3 år(13%) 966
Mer enn 10 år(13%) 931
cirka 10 år(12%) 875
8-9 år(9%) 672
Mindre enn 1 år(7%) 523
Mer enn 15 år(7%) 495
Har ikke overmadrass(4%) 308
Mer enn 20 år(3%) 247
Husker ikke(1%) 51
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Jysk-madrassen er den eneste madrassen i testen som har kaldskum-kjerne, alle øvrige madrassene har kjerne av lateks. Dette er fordi Jysk ikke har latekskjernemadrasser på markedet. Iføge testlederne på laboratoriet Swerea IVF, er ikke dette noen kvalitetsforskjell som har innvirkning på sluttresultatet.

Les også: Slik sover du godt om natten

Testens taper

Testens taper er ingen ringere enn testens billigste madrass, Sultan Tveit fra Ikea. Denne madrassen får en samlet karakter på 3 av 5 mulige. Den skårer desidert lavest på trykkfordelende egenskaper (2,2 av 5), mens pusteegenskapene er ganske gode og faktisk bedre enn hos testvinneren. Men de trykkfordelende egenskapene vektlegges med 60 prosent av samlet karakter, mens pusteegenskapene vektlegges kun 20 prosent. Sultan Tveit får 4 av 5 mulige poeng på aldringspåvirkning, noe som er nest dårligst av alle madrassene som er testet.

Sultan Tveit 90x200 koster 895 kroner, og 180x200 koster 1.795 kroner.

Ta vare på madrassen

Husker du på å støvsuge og snu madrassen og overmadrassen jevnlig? Visste du at en madrass dobler vekten sin hvert tiende år på grunn av opphopningen av kroppshår, dyrehår, bakterier, kjemikalier, støv, støvmidd, deler av insekter osv.? Og husker du å ikke re sengen? En oppredd seng er lun grobunn for midden, som kan legge 20-30 egg om gangen ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer