Test av DAB-radioer til over 2.000 kroner

Test av seks DAB-radioer i overklassen

Dette får du for mellom 2.000 og 3.500 kroner.

TOPPKLASSEN: Er du villig til å punge ut et par-tre tusenlapper for en DAB-radio, kan du velge blant disse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TOPPKLASSEN: Er du villig til å punge ut et par-tre tusenlapper for en DAB-radio, kan du velge blant disse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nylig testet DAB-radioer til under 1.000 kroner og mellom 1.000 og 2.000 kroner.

I den siste delen av vår stortest av DAB-radioer tar vi for oss de dyreste produktene, som ligger mellom 2.000 og 3.500 kroner.

Det sies at du får hva du betaler for. Men som testen viser er ikke alltid det tilfelle.

Seks radioer

Vi har testet totalt seks radioer i denne prisklassen. Og som du kan se i oversikten under, er det noen av de dyreste radioene som sliter veldig med å oppfylle våre testkriterier.

Samtidig viser vår test at dersom du er villig til å svi av 3.500 kroner på en DAB-radio, så kan det være vel verdt pengene. Testvinneren har nemlig både svært god lyd, og er enkel å betjene.

Her kan du lese mer om hver av de seks produktene:

OPPFØLGEREN: Model One i FM-utgave er en av Norges mest solgte radioer gjennom tidene. DAB-utgaven lever dessverre ikke opp til dette. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
OPPFØLGEREN: Model One i FM-utgave er en av Norges mest solgte radioer gjennom tidene. DAB-utgaven lever dessverre ikke opp til dette. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Tivoli Audio Model One Digital

Den legendariske FM-utgaven av Tivoli Model One gir uttrykket «bare å skru på radioen» mening. Slik er det dessverre ikke med den nye og påkostede Model One Digitial. Her sliter du ikke bare med nettradio, men også med programmering og gjenfinning av DAB-stasjoner. I 2017 burde en app-styrt nettverkshøyttaler som dette egentlig er, være en lek å sette opp. Istedet gir radioen deg et virvar av ulogiske menyvalg og kryptiske feilmeldinger. Etter gjentatte forsøk og flere omganger med tilbakestilling til fabrikkinnstillingene måtte vi rett og slett gi opp.

Vi skal holde muligheten åpen for at andre får til dette bedre enn oss, men vil sterkt fraråde å kjøpe denne radioen på bakgrunn av de erfaringer vi gjorde.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at vi innledningsvis fikk tilsendt en radio fra Tivolis representant i København. Denne ble vi senere bedt om ikke å teste, fordi den hadde feil programvare. Vi lånte istedet et nytt eksemplar fra Power-kjeden, og denne burde være identisk med de radioene som tilbys vanlige kunder i butikkene.

Testresultat

Tivoli Audio Model One Digital

Ok lyd, grei som ren DAB-radio

Håpløs programmering, så godt som umulig å få på nett, ustabilt søke/velgehjul, frustrerende å bruke.

Pure Evoke H4

STOREBROR: Evoke H4 lever ikke helt opp til det nære slektskapet med lillebror H3 Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
STOREBROR: Evoke H4 lever ikke helt opp til det nære slektskapet med lillebror H3 Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Pure Evoke H4 er en større variant av Evoke H3, som fikk en femmer i vår test av DAB-radioer mellom 1.000 og 2.000 kroner. For rundt 600 kroner mer får du større høyttaler, bredere kabinett og en hank med slumrefunksjon.

Vi synes ikke dette er verd de ekstra pengene. H4 låter faktisk dårligere enn lillebroren på flere punkter, og både betjening og utseende synes vi også lillebroren vinner på.

Testresultat

Pure Evoke H4

Enkel programmering, snooze (slumre)-funksjon i hank

Tendens til papplyd, uhåndterlige knapper

Tivoli PAL+ BT

OPPFØLGER 2: PAL+ BT har stolte tradisjoner som utendørsradio fra norgesvennen Tivoli. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
OPPFØLGER 2: PAL+ BT har stolte tradisjoner som utendørsradio fra norgesvennen Tivoli. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

I likhet med Model One har PAL en god klang hos norske radiolyttere. Denne lever i motsetning til Model One Digital opp til forgjengeren. Lyden er noenlunde den samme, og radioen virker både gjennomtenkt og solid bygd. Bluetooth, som gir mulighet for å strømme alt innhold på mobilen, er på plass.

Likevel synes vi at mange andre i samme eller lavere prisklasse låter betydelig bedre, for eksempel Pure Evoke H3.

Testresultat

Tivoli PAL+ BT

Fem programknapper, oppladbart batteri, solid byggekvalitet

Litt komplisert betjening, forbigått av konkurrenter på lyd

Roberts R100

BRITISK RETRO: Roberts frir til nostalgien i likhet med mange andre britiske radioer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BRITISK RETRO: Roberts frir til nostalgien i likhet med mange andre britiske radioer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Roberts R100 er langt fra så håpløs som Tivoli Model One Digital. Men den er ikke for folk som rygger unna oppsett av trådløst nett. DAB-oppsettet foregår derimot på enklere vis. Og igjen berømmer vi produsenten for faste programknapper.

Lyden er det heller ikke noe i veien med, selv om vi nok kunne ønsket oss en noe mer behersket bass. En liten justering i equalizeren fikset langt på vei dette.

Testresultat

Roberts R100

Flott lyd etter justeringer

Kronglete oppsett av nettradio

Ruark R1 MKIII

HIFI-DAB: For britiske Ruark er lyden det aller viktigste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HIFI-DAB: For britiske Ruark er lyden det aller viktigste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Ruark er et britisk spesialist-merke som faktisk lager moderne utgaver av radiokabinetter folk brukte på 1950-tallet. De liker også å kjæle for lyden, noe denne MKIII-utgaven av deres bordradio R1 vitner om. Her er det kontrollert bass uten overdrivelser og en forfinet lyd som lar deg nyte nyansene i musikken. Byggekvaliteten er tillitvekkende.

Vi er likevel ikke helt fornøyd med brukervennligheten. Vi hadde foretrukket dedikerte programknapper framfor piltaster og velgerknapp.

Testresultat

Ruark R1 MKIII

Lyd i eliteklassen

Kunne vært lettere å betjene

Geneva Touring L

BEST I TEST: Genevas Touring L klaffer på det aller meste. Men gratis er den dessverre ikke. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BEST I TEST: Genevas Touring L klaffer på det aller meste. Men gratis er den dessverre ikke. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Storebroren til Geneva S bringer tilbake hyggelige minner om reiseradioene vi husker fra 1970-tallet, slik som Tandbergs klassiske TP41. Her kan du spille riktig høyt uten at verken høyttaler eller forsterker får pustevansker. Med Bluetooth og Tidal HiFi har vi en ordentlig feststund, og DAB-kanaler som NRK Jazz og NRK Klassisk ytes full rettferdighet.

Geneva har kuttet ut både fargeskjerm, nettradio og flerromsbruk, og har rett og slett laget en knallgod radio som er enkel å bruke til daglig. I tillegg har radioen innebygd batteri, slik at den kan være med ut på terrassen.

Testresultat

Geneva Touring L

Lyd helt i toppklassen, flott utseende, enkel betjening

3.500 kroner er mye å betale for en radio

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer