Test av smøreoster

Fra veldig godt til ekkelt.

SMØREOST: Er du glad i smøreost? Noen av kjedenes egne merkevarer er gode valg, andre bør du styre unna. Foto: BERIT B. NJARGA
SMØREOST: Er du glad i smøreost? Noen av kjedenes egne merkevarer er gode valg, andre bør du styre unna. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I butikkhyllene finner man enkelte gamle påleggsklassikere, som bacon- og skinkeost, og Philadelfia. Men er disse produktene bedre når de kommer fra kjente produsenter som Kavli, enn om de er produsert av kjedene selv?

Vi har blindtestet åtte smørbare oster, som enten er merkevarer eller dagligvarekjedenes egne produkter. Blant de åtte produktene var det noen gode produkter, men også noen du bør styre unna.

Se også hvordan det gikk da vi testet leverpostei

Noen gode, flere dårlige

Med hjelp fra Christian Sala, konstituert kjøkkensjef ved Grand Hotel i Oslo, har Dinside testet egne merkevarer mot originalen, og smakt på totalt åtte smørbare oster.

Ett av produktene som har en egenprodusert konkurrent er det velkjente produktet Philadelphia. Men er den bedre enn Coops egen Cream Cheese?

- Det er så liten forskjell på smaken at ingen vil merke det, mener Sala, som dermed gir begge produktene en like god karakter.

Langt større forskjeller var det på bacon- og skinkeostene, der vi havnet helt nede på en ener på terningen. For mye salt, limaktig konsistens og assosiasjoner til garasje og dekk var noen av reaksjonene på disse påleggene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer