Test av sommerøl

Sjekk hvilke øl som er årets beste sommerøl, og hvilke du bør styre unna.

FAGJURY: Fagjuryen har blindtestet et stort utvalg sommerøl. F.v.: Atle Minothi, Marie Larsson, Ronja Velten, Bent Engen, Tor Engen, Jørn Tore Persen, Jan-Ove Steinsvik.  Foto: ENDRE VELLENE/DAGBLADET
FAGJURY: Fagjuryen har blindtestet et stort utvalg sommerøl. F.v.: Atle Minothi, Marie Larsson, Ronja Velten, Bent Engen, Tor Engen, Jørn Tore Persen, Jan-Ove Steinsvik. Foto: ENDRE VELLENE/DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingenting smaker bedre enn et kaldt, friskt og leskende sommerøl i varmen, men hvilket sommerøl bør du velge?

Dinside og Dagbladet har i samarbeid med Ølakademiet og Norøl testet et stort utvalg sommerøl som er å få kjøpt i dagligvarebutikkene og på Vinmonopolet.

Her kan du se et utvalg av sommerølene som klarte seg godt i testen, og noen av de absolutte taperne.

Full oversikt over de 48 øltypene, og hvilke du bør styre unna når du skal kjøpe øl i sommer får du på DB + (betalingstjeneste).

Ut på tur i sommer? Denne termosen holder ølet ditt kaldt i timesvis

Slik har vi testet

To juryer har smakt seg gjennom de forskjellige sommerølene, en fagjury og et folkepanel. Begge har sagt sin mening om de forskjellige ølene, men det er kun fagjuryen som har gitt karakterer til hvert av produktene. Testen er gjennomført som en blindtest, så ingen av testerne har visst hvilket øl de har smakt på til enhver tid.

Det er testet typisk sommerøl, som er lyst, fruktig, lettdrikkelig og passer godt til sommerens mange matretter. Dessuten er det testet øl i en åpen klasse, hvor bryggeriene har blitt invitert til å sende inn øl de mener passer inn som sommerøl. Følgende klasser er testet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer