Test av vaffeljern: Dette er best i test!

Vi har testet 9 vaffeljern. Se hvilke som er best i test.

TEST AV VAFFELJERN: Vi har testet vaffeljern, fra 159 til 2.999 kroner. Det er store forskjeller, både i stekeegenskaper og ikke minst, i sluttresultatet. Se hvilke som er best i test: Foto: KRISTIN SØRDAL
TEST AV VAFFELJERN: Vi har testet vaffeljern, fra 159 til 2.999 kroner. Det er store forskjeller, både i stekeegenskaper og ikke minst, i sluttresultatet. Se hvilke som er best i test: Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet til sammen ni vaffeljern, fra 159 kroner til 2.999 kroner. Om rett skal være rett, er det egentlig snakk om åtte vaffeljern og en outsider. Men to ting er sikkert:

    #1: Ja, det er kjempeforskjeller på vaffeljernene - som viser seg i kjempestore forskjeller på vaflene!

    #2: Aldri har det vært kulere å steke vafler!

LES OGSÅ: «Vask» vaffeljernet med en vaskevaffel!

Outsideren «ruler» stort!

At nordmenn elsker vafler hersker det ingen tvil om. Sammen med boller er vafler de to søte bakevarene som nordmenn spiser aller mest av: 47 prosent av alle nordmenn spiser vafler én gang i måneden eller oftere, og 56 prosent spiser boller like ofte.

Ifølge en uhøytidelig avstemming på Dinside, spiser de fleste av oss vaflene hjemme eller på besøk. Men å steke vaflene er kanskje ikke den kuleste jobben på kjøkkenet. Det tar tid. Og det er ikke akkurat spennende.

Det var inntil vi fikk testet det som må være verdens kuleste vaffeljern til test:

DET BLIR IKKE KULERE ENN DETTE Å STEKE VAFLER: Med Sage Smart Waffle justerer steketidene seg etter hvilken type vaffel du skal steke, og du kan også velge hvor lyse eller mørke du foretrekker dem. Det er nedtellingm og den piper når den er ferdig. Stekeresultatet? Det er perfekt! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DET BLIR IKKE KULERE ENN DETTE Å STEKE VAFLER: Med Sage Smart Waffle justerer steketidene seg etter hvilken type vaffel du skal steke, og du kan også velge hvor lyse eller mørke du foretrekker dem. Det er nedtellingm og den piper når den er ferdig. Stekeresultatet? Det er perfekt! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Ja, det er svinedyrt! Og ja, det lager litt ukonvensjonelle vafler i «norsk vaffel-målestokk».

Men himmel, så kult det er! Om du vil ha «far i huset» til å overta vaffelstekingen, er dette veien å gå!

Her kan du se video av verden kanskje smarteste og kuleste vaffeljern (ok, om ikke verdenstittelen er velfortjent, er det er i alle fall et vaffeljern til stor glede for alle dingseelskere):

PS: Vi advarer mot en potensiell stor kjøkkenutstyrs-utgift!

Vi har aldri opplevd maken til vaffeljern!

Posted by DinSide.no on 16. mars 2016

Tilbake til testen

Smart Waffle fra Sage er i en klasse for seg, både hva gjelder utforming og pris, og den er dermed mer en outsider enn en egentlig sammenliknbar konkurrent i denne sammenlikningstesten av vaffeljern. Vi har likevel tatt den med, fordi den kan være et alternativ for deg som vil ha det lille (egentlig mye) ekstra - eller du som bare elsker smarte dingser.

For alle andre har vi med åtte vaffeljern i testutvalget, fra det billigste til 159 kroner til det dyreste til 1.699 kroner.

Vi gjør oppmerksom på at prisene oppgitt i artikkelen er fra 14. mars, og at disse er i stadig endring. Du kan dermed finne de samme vaffeljernene til både rimeligere og dyrere priser enn oppgitt her, avhengig av priskampanjer i butikkene.

Vi har vurdert vaffeljernene etter steketider, bruk og stekeresultater. Som du kan se av bildet nedenfor, og som vi også kan si etter å ha spist oss gjennom alle vaffelplatene, er at det er store forskjeller i stekeresultatet - på tross av at alle er stakt av samme røre!


SAMME RØRE, VELDIG FORSKJELLIG RESULTAT: Ganske utrolig at resultatet kan bli så forskjellig, både i konsistens og utseende, av samme røre! Øverste rad fra venstre: OBH Nordica, Sage No Mess Waffle, Clas Ohlsom, Biltema, Sage Smart Waffle. Nederste rad, fra venstre: Wilfa, Åviken, Logik og Senz. Foto: KRISTIN SØRDAL
SAMME RØRE, VELDIG FORSKJELLIG RESULTAT: Ganske utrolig at resultatet kan bli så forskjellig, både i konsistens og utseende, av samme røre! Øverste rad fra venstre: OBH Nordica, Sage No Mess Waffle, Clas Ohlsom, Biltema, Sage Smart Waffle. Nederste rad, fra venstre: Wilfa, Åviken, Logik og Senz. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Steketider: Halvannet minutt eller drøye fem minutter

Og som du kan se av tabellen nedenfor, er det også store forskjeller i steketider. Det er ikke dermed sagt at raskest er best; når det kommer til resultatet, kan det virke som om det egentlig der er omvendt, og at raskest egentlig er dårligst - selv om ikke tregest nødvendigvis er best:

De aller beste vaflene når det kommer til sprøhet, konsistens og utseende, får vi med vaffeljernene fra Logik, Wilfa og OBH Nordica - samt med outsideren Sage Smart Waffle.

De aller kjipeste og kjedeligste vaflene får vi med vaffeljernene fra Clas Ohlson, Biltema og Senz: Der er rådet Ikke kjøp!

Steketider (Alle tider er minutter og sekunder: 2,14 er altså 2 minutter og 14 sekunder. Steketideene er fra røra er helt i, og oppvarmingstiden kommer altså i tillegg.)
VaffeljernOppvarming1. plate3 plater Stekeresultat
Biltema2,141,376,12Flat, myk, ujevnt stekt
Clas Ohlson2,311,516,13Flat, myk, ujevnt stekt
Senz2,201,506,35Flat, myk, ujevnt stekt
Logik2,452,559,20Luftig, sprø, jevnt stekt
OBH Nordica3,321,586,09Luftig, sprø, jevnt stekt
Åviken5,152,178,00Bare luft, sprøtt
Wilfa4,142,248,12Luftig, sprø, jevnt stekt
Sage No-mess64,3014,15Luftig, for sprø, jevnt stekt
Sage Smart Waffle6,505,2515,28Luftig, sprø, jevnt stekt

LES OGSÅ: Du kan ha mye mer på vaffelen enn ost og syltetøy, for eksempel kaviar og makrell i tomat: Se lesernes vaffelfavoritter!

Åviken Classic vaffeljern

Du loves: 1000 watt, indikatorlys, stekeplater med belegg ,"overopphetelsesbeskyttelse".
Jernet i bruk: Nei og nei, dette var mye strev! Selv om vi smører stekeplatene veldig godt og mellom hver steking, setter vaflene seg dønn fast, hver gang - og vaflene rives opp. Må smøre - men så presses fettet ut av jernet og over kantene når du fyller på røre og lukker jernet. Blant de tregeste til å varme seg opp, og de tregeste til å steke. Ingen termostatjustering, og ingen indikator for når vaflene er ferdige; her må du bare følge med. Kan lagres stående.

Test av vaffeljern: Dette er best i test!

Stekeresultat: Ettersom du må smøre stekeplatene kjempegrundig, blir vaflene skikkelig sprø, og jada; vaflene blir luftige, men dette blir egentlig mest luft og ikke mye å tygge på.

Pris: 418 kroner (CDON/Prisjakt)
Konklusjon: Nei, dette bør du spare deg for! Det skal være en positiv følelse rundt vaffelsteking - men med dette blir vi bare irritert! Det er attpåtil tregt. Ligg unna!
Terningkast: 1

«NON-STICK»?  - NO WAY! Selv om vi har behandlet jernet etter bruksanvisningen, både ved innkjøring og under bruk, og vi smører mellom hver ladning med vaffelrøre - så henger vaflene seg fast slik - HVER GANG! Argh! Foto: KRISTIN SØRDAL
«NON-STICK»? - NO WAY! Selv om vi har behandlet jernet etter bruksanvisningen, både ved innkjøring og under bruk, og vi smører mellom hver ladning med vaffelrøre - så henger vaflene seg fast slik - HVER GANG! Argh! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

LES OGSÅ: Slik lager du sunne vafler

Biltema vaffeljern

Du loves: 1000 watt, indikatorlys, termostatjustering, non-stickbelegg.

Biltemas vaffeljern: Ujevnt stekt, kjipe, flate og dvaske vafler: Neitakk! Investér heller litt mer penger og få vafler av en helt annen verden! Foto: KRISTIN SØRDAL
Biltemas vaffeljern: Ujevnt stekt, kjipe, flate og dvaske vafler: Neitakk! Investér heller litt mer penger og få vafler av en helt annen verden! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Jernet i bruk: Dette er testens desidert billigste vaffeljern, og som du kan se av tidtabellen, er det også raskest. Men her er kjapp langt fra best: Du må smøre i alle fall mellom annenhver vaffel, det er vanskelig å beregne røre slik at den fyller ut hele flaten uten å fylle for mye. Termostatjusteringen er glidende, vi stilte på maks og tok vaflene når den blå lampen slo inn; i 2 av 3 tilfeller var den da ferdig. Virker løst/slarkete i hengslene. Kan lagres stående.

Stekeresultat: Vaflene blir veldig små og flate, de er ujevnt stekt, og er veldig myke - ikke sprø i det hele tatt. Ikke luftige i det hele tatt. Hjertene er også vanskelige å dele.

Pris: 159 kroner (Biltema)
Konklusjon: Ujevnt stekt, kjipe, flate og dvaske vafler: Neitakk! Investér heller litt mer penger og få vafler av en helt annen verden!
Terningkast: 2

LES OGSÅ: Her er den beste vaffelmiksen

Waffle maker (Clas Ohlson)

Du loves: 850-1000 watt, indikatorlys, Non-stickbelegg.
Jernet i bruk: Testens nest billigste, og også blant de raskeste både til oppvarming og steking. Men dette er blant de dårligste når det kommer til stekeresultat. Det er vanskelig å beregne riktig mengde røre, og det virker litt løst og slarkete i hengslene. Kan oppbevares stående (dog lett tippende ...). Indikatorlampe som skal tenne og slokke ettersom termostaten skrur seg av og på - men etter vår erfaring funket det også som indikator på når vaflene var ferdige.

Clas Ohlsons vaffeljern: Ujevnt stekt, små, dvaske og kjipe vafler: Styr unna! Foto: KRISTIN SØRDAL
Clas Ohlsons vaffeljern: Ujevnt stekt, små, dvaske og kjipe vafler: Styr unna! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Stekeresultat: Sammen med jernet fra Biltema og Senz, er det det disse som lager de dårligste vaflene. De er små, flate og myke, og ujevnt stekt. Ikke sprø og luftige i det hele tatt.

Pris: 299 kroner (Clas Ohlson)
Konklusjon: Ujevnt stekt, små, dvaske og kjipe vafler: Styr unna!
Terningkast: 2

Senz vaffeljern

Du loves: 1000 watt, non-stickbelegg, termostatjustering, indikatorlys.
Jernet i bruk: Blant testens aller raskeste, når det kommer til oppvarming og steketid. Men det blir ikke bra vafler av den grunn. Her må det smøres, dog ikke mellom hver vaffel. Det er vanskelig å beregne hvor mye røre du skal helle i. Regulator, men den må stå på maks under steking av vafler - lavere temperaturer er mer for oppvarming. Vi har tatt vaflene når regulatoren lyser grønt, og de syntes ferdige da. Ubegripelig bruksanvisning. Kan ikke lagres stående.

Senz: Lager testens kjipeste vafler, sammen med vaffeljernene fra Biltema og Clas Ohlson. Ujevnt stekt, flate, myke - ikke sprø, ikke luftige, og det virker som de ikke er helt gjennomstekte overalt. Hjertene er håpløse å dele. Foto: KRISTIN SØRDAL
Senz: Lager testens kjipeste vafler, sammen med vaffeljernene fra Biltema og Clas Ohlson. Ujevnt stekt, flate, myke - ikke sprø, ikke luftige, og det virker som de ikke er helt gjennomstekte overalt. Hjertene er håpløse å dele. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Stekeresultat: Lager testens kjipeste vafler, sammen med vaffeljernene fra Biltema og Clas Ohlson. Ujevnt stekt, flate, myke - ikke sprø, ikke luftige, og det virker som de ikke er helt gjennomstekte overalt. Hjertene er håpløse å dele.

Pris: 399 kroner (Expert/Prisjakt)
Konklusjon: Nei nei, dette bør du ikke kjøpe!
Terningkast: 2

Logik vaffeljern

Du loves: 1300 watt, non-stickbelegg, indikatorlys, «luftkanaler for jevnt og perfekt resultat».
Jernet i bruk: Vi har lest alle bruksanvisningene til alle jernene i testen, noe vi på generelt grunnlag kan anbefale å det sterkeste - det er mye info og tips og triks å få med seg der. Som dette tipset fra Logiks bruksanvisning: «Hell røren fort inn, ellers blir ikke vaflene jevnt brune.» Jada, så hersker det ingen tvil om det: Her er det bare å gasse på. Du oppfordres også til å trykke ned lokket «en liten stund» etter at røra er helt i, og det har vi gjort. Jernet er imidlertid ikke veldig tungt, så pass på at det ikke vipper fremover når du trykker ned; det har det lett for å gjøre. Grønn lampe lyser når vaflene er nesten ferdige - men da bør du (også ifølge bruksanvisningen) la det steke i ytterligere 1-2 minutter - og det er lurt; ellers henger den fast. Vi opplever også at vaflene sitter fast selv om vi smører stekeplatene mellom hver steking. Det er irriterende. Virker slarkete i hengslene. Kan ikke lagres stående. Er rask på oppvarming, men blant de tregeste når det kommer til steketid.

Logik: Disse vaflene er blant de beste i testen: De er jevnt og pent stekt, og vaflene blir luftige. Veldig fin størrelse på vaffelplatene, og hjerter som er lette å dele. Men: De henger seg fast: Her må du smøre godt mellom hver gang. Foto: KRISTIN SØRDAL
Logik: Disse vaflene er blant de beste i testen: De er jevnt og pent stekt, og vaflene blir luftige. Veldig fin størrelse på vaffelplatene, og hjerter som er lette å dele. Men: De henger seg fast: Her må du smøre godt mellom hver gang. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Stekeresultat: Disse vaflene er blant de beste i testen: De er jevnt og pent stekt, og vaflene blir luftige. Veldig fin størrelse på vaffelplatene, og hjerter som er lette å dele. Men: De henger seg fast: Her du smøre godt mellom hver gang.

Pris: 399 kroner (Elkjøp/Lefdal/Prisjakt)
Konklusjon: Fine, luftige og egentlig perfekt stekte vafler - men de har en tendens til å sette seg fast, så de får trekk for det. Trekk også for at ikke kan lagres stående.
Terningkast: 3

BEST Å SKYNDE SEG: Oppfordring i bruksanvisningen til Logik gir ingen grunn til sendrektig omgang med vaffelrøra: «Hell røren fort inn, ellers blir ikke vaflene jevnt brune.»  Foto: KRISTIN SØRDAL
BEST Å SKYNDE SEG: Oppfordring i bruksanvisningen til Logik gir ingen grunn til sendrektig omgang med vaffelrøra: «Hell røren fort inn, ellers blir ikke vaflene jevnt brune.» Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Sage No-mess waffle

Du loves: 900 watt, non-stickbelegg, indikatorlys, termostatjustering, låsehendel.
Jernet i bruk: Dette er Sages enkle vaffeljern - som altså er for tradisjonelle vafler - men vi skal påpeke at de ikke er helt som de «norske vaffelhjertene»; disse er tykkere og minner mer om belgiske vafler. Men: Her er samme tyngde og kvalitetsinntrykk som vi får med Sages store og doble Smart Waffle. Det er trinnjustering av bruningsgrad, og lyd- og lyssignal som indikerer når vaflene er ferdige. Du trenger ikke smøre før steking. Har hendel som låser jernet - slik at det er lett å bære eller flytte på. Dette er det jernet som tar nest lengst tid å varme opp: 6 minutter mot Wilfas 4 minutter og de kjappeste med 2 minutter. Er også det som bruker nest lengst tid på stekingen: 14 minutter på tre vaffelplater, mot 8 minutter med Wilfa og 6 minutter med de kjappeste. Jernet kan lagres på høykant, og det er holdere til ledningskveilen.

Sage No-mess: Gir jevnt stekte og gjennomstekte vaffelplater som er lette å dele opp. Er veldig sprø - noen vil si litt for sprø, mens andre synes dette er perfekt. Tykkere enn den vanlige «norske» vaffelplata.  Foto: KRISTIN SØRDAL
Sage No-mess: Gir jevnt stekte og gjennomstekte vaffelplater som er lette å dele opp. Er veldig sprø - noen vil si litt for sprø, mens andre synes dette er perfekt. Tykkere enn den vanlige «norske» vaffelplata. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Stekeresultat: Gir jevnt stekte og gjennomstekte vaffelplater som er lette å dele opp. Er veldig sprø - noen vil si litt for sprø, mens andre synes dette er perfekt. Tykkere enn den vanlige «norske» vaffelplata.

Pris: 1.699 kroner (Bakeren og Kokken/Prisjakt)
Konklusjon: Kvalitetsinntrykk, og et jern du antakelig blir alene om til foreldreavslutningen. Men det er dyrt, vaflene er unorske og det tar lang tid å steke. Vaflene blir gode, og sprø - noen vil si for sprø, men det er smak og behag. Men: Vaflene blir faktisk bedre med Smart Waffle fra samme produsent. Prisen trekker kraftig ned, samt steketiden, ellers hadde dette vært en 5-er.
Terningkast: 4

OBH Nordica Single elite

Du loves: 1000 watt, indikatorlys, termostatjustering, non-stickbelegg.
Jernet i bruk: Fint og nett jern som ikke tar mye plass, og kan lagres stående. Varmes opp på akseptabel tid, dog ikke blant de aller raskeste, men dette tar det igjen på steketid: Her er OBH Nordica blant de raskeste, og du svinger lett unna tre vaffelplater på 6 minutter - som er absolutt raskest i sammenlikningen. Litt vanskelig å beregne riktig mengde røre, men dette er nok også tilvenning. Termostatjustering i trinn, men du bør ha den på et av de to øverste hakkene, ellers er de ikke ferdigstekte. Grønn lampe når vaflene er ferdige, det virker bra! Trenger ikke smøres.

OBH Nordica: Tommel-opp: Tar liten plass i skapet, er problemfritt i bruk, lyser grønt når ferdig, og steker perfekte vafler! Valuta for pengene. Foto: KRISTIN SØRDAL
OBH Nordica: Tommel-opp: Tar liten plass i skapet, er problemfritt i bruk, lyser grønt når ferdig, og steker perfekte vafler! Valuta for pengene. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Stekeresultat: Sammen med jernene fra Logik og Wilfa er det dette som gir de peneste og beste vaflene (i tillegg til Smart Waffle, men de er i en egen liga). Veldig fin størrelse på platene, jevnt og pent stekte, og luftige vafler som er sprø på utsiden.

Pris: 418 kroner (CDON/Prisjakt)
Konklusjon: Tommel-opp: Tar liten plass i skapet, er problemfritt i bruk, lyser grønt når ferdig, og steker perfekte vafler! Valuta for pengene.
Terningkast: 5

Sage Smart Waffle

Du loves: 1000 watt, non-stickbelegg, termostatjustering, timer, valg av vaffeltype (belgisk, klassisk, sjokolade, buttermilk/amerikanske pannekaker).
Jernet i bruk: Åh, hvilken fest! Aldri har det vært morsommere å steke vafler enn med denne fantastiske vaffelmaskinen. Ja, for det er virkelig noe helt annet enn de øvrige vaffeljernene i testen, og dermed er den også i en annen liga. Likevel: Her er alt på stell: Alle delene og hengslene er tight og sammensatt, dette oser av kvalitet. Det er tungt og stabilt, og det står støtt. Det er innstillinger for type vaffel og for brunhetsgrad - og det er nedtelling for når vaffelen er ferdig. Det følger med en øse for perfekt dosering av røre. Den piper og skifter farge på displayet når den er ferdig. Her er ingen smøring påkrevet. Og vaflene? De blir himmelske! Hver gang!

Sage Smart Waffle: Dette er kvalitet, det er gøy, og det blir perfekte vafler, hver gang. Den er imidlertid svinedyr til vaffeljern å være, og lager altså ikke tradisjonelle norske vaffelhjerter, så om det er et must for deg: Ikke gå for denne. Prisen er det som trekker ned, samt steketiden, ellers hadde dette vært en soleklar 6-er! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Sage Smart Waffle: Dette er kvalitet, det er gøy, og det blir perfekte vafler, hver gang. Den er imidlertid svinedyr til vaffeljern å være, og lager altså ikke tradisjonelle norske vaffelhjerter, så om det er et must for deg: Ikke gå for denne. Prisen er det som trekker ned, samt steketiden, ellers hadde dette vært en soleklar 6-er! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Stekeresultat: Vi har nevnt det, men altså: Vaflene blir himmelske! Sprø utenpå, myke inni, og luftige. Akkurat slik vi liker vaflene. Da gjør det ingenting at de ikke har den tradisjonelle hjerteformen som vi forbinder med norske vafler. Dette funker uansett!

Pris: 2.999 kroner (Glassoginterior/Prisjakt)
Konklusjon: Dette er kvalitet, det er gøy, og det blir perfekte vafler, hver gang. Den er imidlertid svinedyr til vaffeljern å være, og lager altså ikke tradisjonelle norske vaffelhjerter, så om det er et must for deg: Ikke gå for denne. Prisen er det som trekker ned, samt steketiden, ellers hadde dette vært en soleklar 6-er!
Terningkast: 5

Wilfa Hjerte Stor Piip (was 623 bell)

Du loves:1400 watt, termostatjustering, indikatorlys og lydvarsel, slippbelegg, konet stekeplate. Inkluderer tilpasset øse.
Jernet i bruk: Dette funker bare bra! Det følger med en tilpasset øse som sørger for at du får perfekt mengde røre i jernet, hver gang. Stekeplatene er konet, slik at røra fordeler seg som den skal, og du får perfekte vaffelhjerter, hver gang. Kan lagres stående, og her er det til og med kveil til ledningen. Her kan du steke uten fett, og du trenger ikke følge med: Du stiller inn ønsket bruningsgrad med termostatjusteringen, og så sier jernet ifra med lysindikator OG det beste: Med en pipetone, når den er ferdig. Du kan skru av pipetonen dersom du ikke vil ha det. Vaffelplatene er ganske store, og lette å dele. Jernet virker godt skrudd sammen.

Stekeresultat: Steker veldig jevnt og fint på begge sider. Perfekte vafler: Sprø utenpå, luftige, og myke inni.

Pris: 428 kroner (Expert/prisjakt)
Konklusjon: Dette er bekymringsfri vaffelsteking: Tilpasset øse, og konet stekeplate sørger for at røra fordeler seg av seg selv. Perfekt stekte plater, og lydsignal som varsler deg når vaffelen er ferdig - så kan du gjøre noe annet mens du steker. Eneste ulempen er at jernet er ganske stort - men det kan i alle fall lagres på høykant. Alt stemmer: Her får du veldig mye for pengene!
Terningkast: 6

Wilfa Hjerte Piip: Dette er bekymringsfri vaffelsteking: Tilpasset øse, og konet stekeplate sørger for at røra fordeler seg av seg selv. Perfekt stekte plater, og lydsignal som varsler deg når vaffelen er ferdig - så kan du gjøre noe annet mens du steker. Eneste ulempen er at jernet er ganske stort - men det kan i alle fall lagres på høykant. Alt stemmer: Her får du veldig mye for pengene! Foto: KRISTIN SØRDAL
Wilfa Hjerte Piip: Dette er bekymringsfri vaffelsteking: Tilpasset øse, og konet stekeplate sørger for at røra fordeler seg av seg selv. Perfekt stekte plater, og lydsignal som varsler deg når vaffelen er ferdig - så kan du gjøre noe annet mens du steker. Eneste ulempen er at jernet er ganske stort - men det kan i alle fall lagres på høykant. Alt stemmer: Her får du veldig mye for pengene! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

LES OGSÅ:
Tre termostabber du må unngå
Test av ferdigmat
Stor test av barbermaskiner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer