Test av vaffeljern

Det er ikke likegyldig hvilket vaffeljern du gir svigermor til jul.

... og testvinneren er vaffeljernet til høyre fra Philips, nummer to er til venstre fra Wilfa, mens testens taper fra Exido er i midten.
... og testvinneren er vaffeljernet til høyre fra Philips, nummer to er til venstre fra Wilfa, mens testens taper fra Exido er i midten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid prisen er noen god pekepinn på hvor godt et produkt er. Det stemmer i hvert fall ikke når du skal kjøpe vaffeljern, viser en dansk test. Meierist og næringsmiddelsstekniker hos Arla i Århus Lone Lysdal har testet elektriske vaffeljern for danske Tjek. Kun to av dem besto testen.

- Vaffeljernene fra Philips og Wilfa er verdt å samle på, resten er det slett ikke, sier hun til nettavisen.

Kaffe til vaflene? Se hvilke kaffetraktere som kunne måle seg med Moccamaster her

Testvinner var Philips Fiesta waffle-maker, modell HD4472 som fikk full pott, mens Wilfas vaffeljern, modell WAS623, fikk fem av seks oppnåelige poeng. Disse skal gi flotte, gylne, jevnt stekte vafler.

Vi fant prisvinneren fra Philips til 299 kroner på NetonNet.no, mens testens gode nummer to så vi avertert til over 700 kroner på enkelte nettbutikker. Velger du likevel å gå for det nest beste, fant vi den til 429 kroner på Elkjøp.no.

Ikke anbefalt

En modell fra Krups kommer tett opptil testens vinnere, men de tre siste i testen, fra OBH, Exido og Tefal, sliter med å steke vaflene jevnt, blant annet fordi lokket ikke kommer jevnt i kontakt med deigen. Og at vaflene skal stekes jevnt på begge sider samtidig, er jo poenget med et elektrisk vaffeljern i stedet for de tradisjonelle i jern, som ligger på platen og må snus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer