TEST: Blu-ray kupp fra Sony

Sony BDP-S350 og S550 er helt nye, framtidssikre og gode. Trenger du egentlig mer?

TEST: Blu-ray kupp fra Sony
Publisert
Sist oppdatert

Dette er de to helt nye Blu-ray spillerne til Sony, og spør du oss har de definitivt vært verdt ventetiden.

Ikke bare har prisene blitt levelige, sammenlignet med første generasjons spillerne er de også langt raskere og i tillegg forberedt for de interaktive mulighetene som filmselskapene påstår skal begynne å komme for fullt fra årsskiftet.

Hva skiller de to?

Bortsett fra at S550 er litt høyere og i tillegg har en litt mer skinnende toppflate er de utseendemessig ganske like. Byggekvaliteten føles solid, prisen tatt i betraktning, og jeg synes de gir et godt førsteinntrykk begge to.

Begge spillerne takler de nye lydformatene som Blu-Ray formatet gir (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, og DTS-HD Master Audio), men S550 har i tillegg innebygget dekoding av DTS-HD og gir deg også 7.1 via analoge utganger som altså mangler på S350.

Har du en HDMI-klar receiver/forsterker bør du merke deg dette. Men er du som oss, og har HDMI-inngang på receiveren spiller det altså lite rolle. Da vil du jo bare bruke HDMI-kabelen til lyd og bilde-signalene uansett.

Begge spillerne har for øvrig nettverksinngang for enkel oppdatering via nettet og minnekortinngang. Men merk deg at det kun er på S550 at det følger med et kort på 1 GB.

Vår S550 var ferdig oppgradert til profil 2.0 da vi fikk den, mens S350 hadde profil 1.1.
Heldigvis var S350 svært enkel å oppgradere til profil 2.0: Spilleren fant automatisk ut at oppdatering var tilgjengelig når vi plugget den til nettverket, og i motsetning til Samsung BDP-1500 tok nedlasting og installering av den nye profilen bare 10 minutter.

Det er også en annen forskjell verdt å nevne: For selv om fjernkontrollene ser like ut, så er det kun fjernkontrollen på S550 som har mulighet til bakgrunnslys. En praktisk finesse til sene filmkvelder.


Gnistrende bildekvalitet

Vi har prøvd begge spillerne på flere flatTVer og ikke uventet er bildet helt glitrende når du ser på Blu-ray filmer. Bildet rører seg mykt fra side til side med akkurat det detaljnivået du forventer, men her gjør jo også alle Blu-Ray spillerne en god jobb.

Også DVD-kvaliteten er det fint lite å klage over, bildet blir oppskalert fint til å matche TVens oppløsning. Når vi sitter med nesa helt inntil TVen kan vi også skimte litt mer detaljer enn det vi klarte å hoste ut av Samsungs BDP-1500 og BDP-2500. Etter vår oppfatning gjør altså S350 og S550 en like god jobb som Panasonics BD50-spiller her.

I bruk

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Sony er svært gode på brukervennlighet, og her får du både norsk bruksanvisning og norske skjermmenyer.

Menyoppsettet kjenner vi for øvrig igjen fra Sonys nye TV-serier og oppleves som enkle å navigere i. Spillernes menyer er tilnærmet identiske, og når du starter dem opp første gangen kan du gå gjennom et enkelt hovedoppsett som dekker de aller viktigste innstillingene. For de fleste vil sikkert det holde i massevis, men du kan selvsagt gå inn i etterkant og finjustere nøyaktige der du vil senere. Vi tar også med at du fint kan gjøre endringer i oppsettet etter at filmen har startet. Etter justeringen fortsetter nemlig spillerne nøyaktig der du slapp.

Vi klagde fælt over hvor treig S300 var da vi testet den i fjor, og her er det tydelig at det har skjedd store framskritt, spesielt hvis du aktiverer hurtigstartmodusen. Det gjør nemlig spilleren klar til bruk etter 6 sekunder, og da kan i hvert fall vi leve med at den bruker litt mer strøm…

Å si at det tar seks sekunder til du kan se på filmen er imidlertid å ta munnen for full, for selv om begge spillerne er blant de kjappeste på markedet, så viser tabellen under at du fortsatt må belage deg på litt ventetid. (Alle tidene er tatt fra du dytter inn plateskuffen, og til det er mulig å starte filmen ved å trykke på play-knappen i selve film-menyen)

 Runaway
vacation
Blu-ray
Spiderman 3
Blu-ray
There Will be blood
Blu-ray
Unforgiven
DVD
Sony
S350
43 sek1 min 10 sek25 sek
+ 1,08
28 sek
Sony
S550
43 sek1 min 10 sek25 sek
+ 1,08
28 sek
Samsung
BD-P2500
43 sek1 min 10 sek35 sek
+1,05*
35 sek
Samsung
BD-P1500
44 sek1 min 20 sek42 sek
+1,08
35 sek
Tecsonic53 sek1 min 15 sek35 sek
+ 1,08*
35 sek
Panasonic
BD30
46 sek1 min 20 sek40 sek
+ 1,14 *
35 sek
Panasonic
BD50
46 sek1 min 20 sek40 sek
+ 1,14 *
35 sek
*40 sek. fram til valg av språk,
deretter 1,14 til det var mulig å trykke play.


Konklusjon

Det eneste som irriterer oss litt på S350 er at Sony ikke lar deg bruke en vanlig USB-stick. Minnekortinngangen er nemlig så dyp, at du antagelig må kjøpe Sonys egen minnepinne, (det samme er tilfellet på S550, men der følger det altså med en minnepinne i prisen).

Bortsett fra det er dette to Blu-ray spillere jeg liker svært godt, og det er godt å se at prispresset i bransjen også gjør dem attraktive. I skrivende stund får du nå S350 fra 2.400 kroner og oppover, mens S550 er annonsert fra rundt 3.200 kroner og oppover.

Personlig ville jeg kjøpt S350 av disse to. Med en HDMI-klar receiver har jeg rett og slett ikke behov for de analoge lydutgangene, og når jeg da får samme funksjonaliteten via en minnepinne holder det i lange baner for meg.

Tilhører du gruppen som vil ha alt innebygget er imidlertid S550 valget av disse to, og på papiret er det kun Panasonics BD50 og kanskje Samsungs BDP-2500 som er i nærheten. Vi kommer tilbake av en nærmere rangering av alle Blu-ray spillerne vi har testet framover, så følg med:-)
Fulle spesifikasjoner på spillerne får du her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer