TEST: De beste TV-guidene

Nettet flommer over av TV-guider. Disse bør du velge.

FOLKSOMT: Det er mye å velge i, men ikke alle er like gode.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FOLKSOMT: Det er mye å velge i, men ikke alle er like gode. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en gang, for lenge, lenge siden, at nordmenn brukte avisene for å finne ut hva de skulle se på TV. Nå har applikasjoner og nettsteder overtatt.

Det finnes i dag en mengde nettbaserte, norske TV-guider. Mange av dem er gode, og like mange bærer preg av hastverksarbeid og feilslått design. Dermed kan det lønne seg å se seg om i markedet, før man lager TV-guide-bokmerket i nettleseren sin.

I denne testen har vi lagt vekt på hvor enkle nettets TV-guider er i bruk, og hvor god oversikt man faktisk får over TV-kvelden. Noen guider prøver seg med funksjonalitet som varsling per SMS for tre kroner meldingen og mulighet til å legge programmer inn i kalenderen din. Dette har vi lagt mindre vekt på. De fleste vil ha en rask oversikt, der og da. Vi har heller ikke testet guidene på mobil, da applikasjoner ofte vil være et bedre valg.

Her er de ti største, norske TV-guidene, og vår vurdering av dem.

TV2

TV2 kan TV, men ikke TV-guider. TV2s egne TV-kanaler får ikke overraskende topplassering, og man kan velge sine egne kanaler via en noe knotete “favoritt”-funksjon. Kanalene vises som lister (hver kanals tv-kveld hver for seg), hvor det er vanskelig å få frem hele TV-kveldens program. Man kan også få frem en tidslinje (programmene etter hverandre horisonalt), men denne er like vanskelig i bruk. Mye reklamer og artikler rundt på siden hjelper heller ikke på inntrykket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer