Test: Ekspertens dom over Ikea

BOLIG: Høsten er Ikeatid. Møblene i den nye katalogen er billige og stilige, men er kvaliteten bra? Les vår ekspertvurdering.

Publisert

Den nye Ikea-katalogen har funnet veien til tusenvis av norske hjem, og lyse og minimalistiske møbler skinner til oss fra sidene i katalogen. Ikea er definitivt blitt trendy, i alle fall blant de unge som har sett seg lei på tradisjonell furu.

Prisene er heller ikke avskrekkende. Men siden varene er både stilige og billige, må det vel være noe galt med kvaliteten? Har møblene fortsatt en skrue løs, spør vi oss, og bestemmer oss for å kontakte en ekspert.

Flinke designere

- For noen år siden var det kanskje grunnlag for å stille spørsmål ved kvaliteten på Ikeavarene, men situasjonen har endret seg, sier bransjesjef i Teknologibedriftenes Landsforening, Per L. Brun. Han blir gjerne med oss på tur til Ikea.

Bransjesjefen mener Ikea har flinke designere.

- For det første er Ikea utrolig dyktige på design. De er også veldig flinke til å stille ut varene sine, og lage et hyggelig handlemiljø, sier Brun.

”Gjør det selv”-profil

Han tror Ikea har fått et noe ufortjent ”billig, men dårlig”- stempel, som henger igjen fra 60-tallet. Da var Ikea så å si alene om å la kundene hente og montere møblene selv. Ifølge Brun hadde Ikea da en mer utpreget billig-image.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer