Philips AquaTrio 9000

TEST: En komplett hushjelp

Ser du etter en som kan «alt», er du rimelig nær med denne.

MULTIFUNKSJONELL HUSHJELP: Leter du etter en som kan alt, så er denne ganske så nære. Foto: Celina Stamper
MULTIFUNKSJONELL HUSHJELP: Leter du etter en som kan alt, så er denne ganske så nære. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Vil du ha en støvsuger som gjør litt mer enn å bare støvsuge gulvet? Da har du kommet til rett sted.

Vi har tidligere testet Roborock Dyad som leverer godt som en vaskende støvsuger. Likevel kunne vi ikke sammenlikne disse to, ettersom Philips leverer dobbelt sett med støvsugere i samme pakke.

Vi i DinSide har testet to støvsugere som også kan vaske gulvet ditt.

Tre-i-én

Philips AquaTrio 9000 er merkets nyhet innen trådløse støvsugere. Denne er likevel ikke bare en støvsuger, men en wet and dry-støvsuger som gjør gulvvasken mye enklere. Den kan støvsuge, vaske gulvet og brukes håndholdt.

Støvsugerdelen og vaskedelen er to separate rørdeler og selve motoren, batteriet eller håndtaket i topp må byttes fra den ene til den andre delen for å bruke dem. Selve stativet oppleves litt stort og klumpete når alt står i og vi fant ikke et naturlig sted å henge rensebørsten. Støvsugeren opplever vi at ikke står så stabilt i holderen sin, men den har heller aldri falt ut. Det kan derfor være lurt å bruke veggfestet til denne.

ENKEL, MEN TUNG: Støvsugeren er enkel å bruke, men noe tung i toppen. Foto: Celina Stamper
ENKEL, MEN TUNG: Støvsugeren er enkel å bruke, men noe tung i toppen. Foto: Celina Stamper Vis mer

Vasker godt

Den medfølgende gulvvasken etterlot huset med en veldig god lukt. Dette er bare et pluss, da man også kan vaske med varmt vann og få et godt resultat. Den tar de aller fleste flekker og merker på gulvet om man bare drar den over stedet et par ganger, med børstehoder som roterer 4500 ganger i minuttet.

Skal du vaske fliser bør du støvsuge godt først. Vi opplever at støvet er vanskeligere å plukke opp om det er mye og vått, eller at det sitter litt igjen og man må gå over noen ganger ekstra.

Funksjoner som LED-lys i støvsugeren i tillegg til støvsugerhodet som kan brukes til sofa og bil hever brukeropplevelsen for min del. Jo mer flerfunksjonelt - desto bedre!

En ting vi ble veldig positivt overrasket over når det kommer til støvsugeren, er at den støvsuger nok så tett inntil kanter, noe vi opplever at andre støvsuger sliter litt med. Hjørner og kanter er generelt problemområder for mange vanlige- eller robotstøvsugere.

Den håndholdte delen med det lille børstehodet er perfekt når det kommer til støvsuging i sofa, bil og madrasser. Vi blir stadig overrasket over hvor mye støv den faktisk samler opp fra disse stedene. Godt å få det vekk!

Det er også veldig enkelt å komme til under lave møbler. Her merker man likevel at den er ganske topptung, men ikke noe som er for mye i veien.

TEST: En komplett hushjelp

Selvrensende program

Vaskedelen tar likevel godt bruk av stativet. Etter man har vasket en runde og kastet det gamle vannet, kan man nemlig rense vaskebørstene i stasjonen. Dette skjer automatisk i et fireminutters vaskeprogram.

Fyll opp vann som vanlig og trykk på den runde, grå knappen. Dette setter i gang vaskesyklusen som rengjør både børster og rør. Etterpå kan børstene tar ut og settes til tørk på de to ledige plassene på stasjonen.

Vi opplevde at børstene så rene ut og luktet greit etter denne vaskesyklusen, noe som er et stort pluss.

Ellers er det enkelt å tømme støvbeholderen og fjerne hår fra viftedelen i støvsugeren.

TEST: En komplett hushjelp
TEST: En komplett hushjelp

Ny oppdatering

Et par ganger har skittent vann med vått støv slynget seg ut fra vaskerullene dersom støvsugeren ble snudd på skrå mot en ny vinkel. Men en ny oppdatering fra Philips har rettet opp i dette problemet. Det vil si at selve holderen der motoren og batteriet sitter er byttet ut.

Vi opplever også at den tapper seg ganske raskt i batteri på maksfart, noe Vi oftest vil bruke for å få best resultat av gulvvasken eller støvsugingen. Det står at støvsugeren holder i 45 minutter i vanlig innstilling og 25 minutter i høyere innstilling. Dette treffer godt.

Hva med prisen? Rundt 10 000 kroner.

Dette er en dyr investering. Likevel får man faktisk med to fullverdige støvsugere, til gjengjeld at de deler på «motoren». Det å bytte over har gått helt fint og stort sett sømløst.

Konklusjon

Alt i alt er denne støvsugeren et veldig godt kjøp, til tross for den stive prislappen. Du får faktisk to ulike støvsugere i samme pakke, noe som gjør rettferdiggjør det hele. Det å ha en håndholdt støvsuger med denne styrken er også veldig fint når det kommer til støvsuging av madrasser, sofa og bil og vi får en følelse av at støvsugingen er grundig. Dette selv på laveste innstilling.

Den selvrensende funksjonen gjør det også enklere å vedlikeholde støvsugerens vaskedel. Designet på støvsugerne er estetisk, men selve basen oppleves at tar litt mye plass. Ellers når støvsugeres godt inn i hjørner, i tillegg til under lave møbler. Alt i alt - tommel opp fra oss!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer