TEST: Grundig FineArts 30" LCD

Stort utvalg i 30-tommers klassen gjør at både pris og design må være på topp for å fange kundenes interesse. Lever Grundig FineArts opp til forventningene?

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Grundig FineArts 30" LCD
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Etter vår oppfatning er dette den lekreste modellen vi har hatt på test. Om du fremdeles ser på Grundig som et litt traust og uspennende merke, er det altså på tide å endre oppfatning.

Som navnet FineArts indikerer, er dette en modell der utseendet er satt i fokus. Og stilen er gjennomført til det ypperste. Her får du blant annet glass- og speilramme rundt selve skjermen.

Lekkert å se på, men vanskelig å ta bilde av. Av de andre modellene vi har testet er det kun Sonys 30-tommer som har satt like stort fokus på designet i LCD-klassen.

Spørsmålet er imidlertid om utseendet er alt Grundig har å by på. Svaret på det er definitivt nei, men vi fant også noe rusk i maskineriet.

Montering og installering

TEST: Grundig FineArts 30" LCD


I motsetning til Sony-modellen er alle tilkoplingene hos Grundig på undersiden av TVen. Det gjør det litt knotete å komme til, og er spesielt tungvint for deg som stadig vekk fester og fjerner kabler til digitalkamera, PC og andre inngangskilder.

TVen ble forøvrig levert med fastmontert bordfot og veggfeste. Vi gir også pluss til Grundig for at de har lagt med en PC-kabel. For som PC-monitor er denne TVen midt i blinken.

Vår testmodell hadde verken norsk språk eller norsk bruksanvisning. I følge Grundig vil imidlertid dette være tilgjengelig på modellene som legges ut for salg.

Smal nok:-) Legg merke til veggfestene på baksiden.
Smal nok:-) Legg merke til veggfestene på baksiden. Vis mer


Selve innlastingen av kanalene er en enkel affære, mye takket være on-screen menyene. Pass imidlertid på at du aktiverer on-screen menyen skikkelig. Du kan velge å ha den på i 5, 10, eller 15 sekunder, alternativt at menyen vises helt til du slår den av. Det siste er naturlig nok en fordel under installasjonsprosessen.

Det automatiske kanalsøket gikk smertefritt, og det er en enkel jobb å sortere kanalene i ønsket rekkefølge etterpå. TVen legger automatisk inn noen kanalnavn, men du kan også endre eller legge til egne navn på opp til fem tegn. Alt dette ble for øvrig gjort via den medfølgende fjernkontrollen.

Men hva med bildekvaliteten? Trykk her for å gå videre i testen


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer