TEST: Grundig Xentia 32”

FLATTV: Denne 32-tommeren føyer seg pent inn i rekken av de nye generasjonene LCD-TVer når det gjelder pris og spesifikasjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Da vi i mars 2004 testet forrige Grundig modell, designmodellen FineArts, konkluderte vi med at den var en sikker vinner for de som setter utseendet høyt opp på prioriteringslisten. Ulempen var prisen. FineArts-TVen kostet hele 40.000 når den kom.

Prisraset det siste året har imidlertid gitt resultater: Den nye Xentiaen er ikke bare 2 tommer større, den er også 17.000 kroner billigere enn FineArts-modellen.

Konkurransen i LCD-klassen er imidlertid knallhard, og Xentiaen har en tøff jobb foran seg. Duger den?

Førsteinntrykk

Xentiaen er ingen designmodell, finishen er riktignok litt mer skinnende enn normalt og høyttalerne er plassert under selve skjermen, men bortsett fra dette har den det vi kan kalle et klassisk flatTV-utseende.

Xentiaen leveres uten en egen medieboks, noe som betyr at alle inngangene er på TVens bakside.

Fordelen med dette er at du slipper en ekstra boks i stua, men ulempen er at det blir knotete å komme til når du skal koble utstyr til og fra TVen. Skal du feste Xentiaen på veggen blir det også fort kabelspagetti under selve TV-skjermen. I og med at de fleste TVene i denne størrelsen leveres uten egen medieboks har vi imidlertid ikke trukket for dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer