Test av Electrolux 800

TEST: Har noe ingen andre har

Electrolux er på mange måter en solid trådløs støvsuger, men skuffer på to punkter.

ELECTROLUX ULTIMATE 800: Svenskenes nye robotstøvsuger har god ergonomi, er enkel å tømme og kommer med en rekke munnstykker. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ELECTROLUX ULTIMATE 800: Svenskenes nye robotstøvsuger har god ergonomi, er enkel å tømme og kommer med en rekke munnstykker. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Electrolux er en kjent navn blant hvitevarer i Norge, og har i flere år vært blant de beste produsentene av tradisjonelle støvsugere.

Vi lot oss derimot ikke imponere da vi testa robotstøvsugeren Electrolux Pure i9.2 i 2020, men de har kanskje bedre hell med trådløse støvsugeren? Denne vinteren er Electrolux aktuelle med den nye 800-serien med trådløse støvsugere.

Electrolux Ultimate 800

Electrolux 800-serien kommer i tre pakker, der Ultimate-utgaven er den som inneholder mest tilbehør, og den er den vi har testa.

Prislapp 5599 kroner, ifølge laveste på Prisjakt i skrivende stund.

I esken er det totalt seks munnstykker, deriblant to brede til myke og harde gulv, et fugemunnstykke og mykt børstemunnstykke, samt en praktisk ladedokk som du kan feste samtlige munnstykker til. Det liker vi!

Selve røret er i metall – også noe vi liker, siden det gir en bedre kvalitetsfølelse enn plast – og her har man mulighet for å justere lengden (18 centimeter), noe vi ikke har sett på andre trådløse støvsugere.

En interessant detalj med fugemunnstykket, eller sprekkmunnstykket som det også kalles, er at det er vendt horisontalt når du holder støvsugeren normalt. På andre modeller er normen at åpningen er vertikal, så på Electrolux Ultimate 800 må man bruke en litt annen teknikk, uten at vi sier at det er en dårligere løsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.