TEST: Hitachi 42" plasma

I vår testserie av stueTVer er dette den første plasma-modellen vi setter klørne i. Men duger den? Vi koplet til DVD-spillere, PC, og digitalkamera.

Publisert
Sist oppdatert
42" plasma vs 32" billedrørsTV. Hvilken ville du hatt?
42" plasma vs 32" billedrørsTV. Hvilken ville du hatt? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Du kan vri denne TVen fra side til side. Her vises maks vridning.
Du kan vri denne TVen fra side til side. Her vises maks vridning. Vis mer


Du tror kanskje ikke den er så stor når du ser den i butikken, men når du setter den opp i din egen stue er resultatet gitt: Lekker og gigantisk er stikkordene.

Det er ikke bare skjermstørrelsen og at den kun er 9 cm dyp som imponerer. Hitachi har også satt designet i fokus. Dette er en lekker TV.

Tre deler – utallige tilkoplingsmuligheter

I tillegg til selve plasma-skjermen med fot, følger det med to ekstra kartonger når du fyller tilhengeren med denne modellen. Den ene inneholder fronthøyttalerne, og den andre inneholder den separate media-boksen. Med andre ord den samme løsningen som du finner på Sonys LCD-TV.

Etter vår oppfatning er denne løsningen klart å foretrekke framfor å måtte gjøre alle tilkoplingene på baksiden av selve TV-skjermen. Her er det langt enklere å komme til når du skal koble av og på utstyr som PC eller digitalkamera, og i tillegg slipper du å irritere deg over alle kablene som går inn og ut av selve TVen.

Selve TV-foten fortjener også honnør. Før det første virker den stødig. Vi har sett ett par konkurrenter hvor føttene har virket litt vaklevorne. Det slipper du her. I tillegg er den vridbar slik at du kan snu skjermen i den posisjonen du måtte ønske. TVen kan selvsagt også henges på veggen, men det krever at du kjøper et eget veggstativ i tillegg.

Montering og installering

Tilkoplingen er enkel. To strøm- og datakabler, samt antenneledning er minimumskravet for å komme igang. I tillegg er den nevnte mottakerenheten full av tilkoplingsmuligheter. Trykk her for å se et stort bilde av tilkoplingene.

Etter å ha valgt riktig land og norsk språk er det bare å sette på automatisk installasjon av kanalene. Innlasting av våre 23 kanaler gikk på rundt fem minutter, og også her var det en enkel jobb å sortere kanalene i ønsket rekkefølge etterpå.

TVen legger automatisk inn navn på de store kanalene, slik som NRK1 og TV2, men du kan også endre eller legge til egne navn på opp til fem tegn. Alt dette ble for øvrig gjort via den medfølgende fjernkontrollen.

Bare utseende?

Førsteinntrykkene av TVen var udelt positive. Det er tydelig at Hitachi har lagt mye vekt i få en lekker finish på TVen, men er design alt modellen har å by på?

Trykk her for å gå videre i testen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer