TEST: Hvilken kaviar er best?

Rema 1000s rimelige kaviar var smakspanelets soleklare favoritt.

BLINDTEST: Vi har smakt på ni ulike påleggskaviarer på tube, og måtte ta hele poengskalaen i bruk. Smaken varierte langt mer enn fargen og konsistensen. Testvinneren er #24, taperen #22. Foto: ELISABETH DALSEG
BLINDTEST: Vi har smakt på ni ulike påleggskaviarer på tube, og måtte ta hele poengskalaen i bruk. Smaken varierte langt mer enn fargen og konsistensen. Testvinneren er #24, taperen #22. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du handler pålegg, går du for originalene, de store merkevarene, eller velger du billigvarene, butikkenes egne merkevarer (EMV)?

Det siste kan lønne seg, om du velger riktig.

Ved hjelp av Christian Sala, konstituert kjøkkensjef ved Grand Hotel i Oslo, har Dinside testet egne merkevarer mot originalen i en rekke påleggstyper, og vi kommer til å presentere resultatet fortløpende.

Vi starter med kaviar, og her har vi testet markedsleder Mills kaviar mot butikkenes egne merkevarer.

Best i test? Rema 1000s kaviar fikk en soleklar sekser.

- Det er akkurat sånn en god påleggskaviar skal smake.

En god kaviar skal smake salt, røkt - balansert med sødme fra sukker. Den balanserer på en hårfin knivsegg, med andre ord. Kanskje ikke så rart det er ekstremt store forskjeller?

Vi har smakt på ni kaviarer, og det fremkalte alt fra brekninger til smatting hos testpanelet. Og originalen fra Mills? En solid firer. Den smaker godt. Men det finnes mer spennende, og rimeligere, alternativer.

Tidligere i år introduserte Mills ulike røkte varianter av sin kaviar, men det var mer enn graden av røyk som skilte dem: Stor forskjell på rogninnhold i kaviaren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer