TEST: Ikea mot Samsung og Philips

Ikeas komplette TV-pakke kommer garantert til å selge godt. Men hvordan er kvaliteten mot de mer proffe konkurrentene? Vi har sammenlignet.

Ikea-TVen ser pen ut i hvitt. Holder den mål? Det får du svaret på her. Foto: Per Ervland
Ikea-TVen ser pen ut i hvitt. Holder den mål? Det får du svaret på her. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 23. januar i år kom endelig Ikea-TV-en til Norge, og med tanke på hvor glade nordmenn er i Ikea-produkter er vi rimelig sikre på at dette blir et produkt mange vil kjøpe.

For det er liten tvil om at konseptet er smart: I stedet for å kjøpe TV-møblene hos Ikea, for så å fylle på med utstyr fra andre butikker, kan du jo nå slå to fluer i en smekk. I en travel hverdag høres det ganske enkelt ut som en suksessoppskrift.

Se hvordan det gikk når vi monterte Ikea-TV-en Uppleva!

Men er Uppleva verdt prisen?

Uppleva er kort fortalt en komplett TV-benk, med innebygget lydsystem og TV, en smart alt-i-ett-pakke altså.

Det store spørsmålet er selvsagt om produktene som følger med er verdt prisen. For hvis du tror at alt som selges på Ikea automatisk er billig må du tro om igjen:

Fakta er nemlig at prispresset på TV- og audio-utstyr i Norge gjør at det er flust av alternativer å velge blant, og det i omtrent samme prisklasse.

Ikea mot Samsung og Philips

Poenget er nemlig at du fint kan gjøre som før, altså kjøpe en TV-benk på Ikea og så fylle den med ditt eget utstyr. For å se hvordan kvaliteten på Ikeas TV og lydsystem er, kontaktet vi derfor Samsung og Philips og ba om få tilsendt deres alternativer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer