TEST: Ikea Uppleva

Med en total pris på 8.845 kroner for lyd- og bilde-delen blir spørsmålet om produktene holder mål.

Ikea Uppleva ser pen ut, men har konkurrenter som matcher bildekvaliteten. Foto: Per Ervland
Ikea Uppleva ser pen ut, men har konkurrenter som matcher bildekvaliteten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange liker Ikeas møbler, er det nok ikke alle som har like stor tro på at selve TV-en og lydsystemet holder mål. Det korte svaret er at konseptet fungerer helt greit, men det har også et par klare svakhetstegn du bør være klar over.

God start

Etter at mine kollegaer hadde montert Uppleva kom undertegnede denne gang til dekket bord, og førsteinntrykket var positivt. Vår TV var som nevnt på 46 tommer, og var i likhet med TV-møbelet og anlegget helt hvitt; dette er altså en pakke som ser ganske så elegant ut.

Den er altså kinesiske TCL som har produsert TV-en, og designet er det lite å si på: Dette er en klassisk LCD-TV med kant-LED-belysning. Den er altså ganske slank og fin, og har på papiret de finessene og funksjonene vi forventer i dag: Her får du blant annet fire HDMI-innganger, to USB-innganger, samt overgangskabler for komponent.

Du får også PC-inngang (VGA), samt en digital (optisk) og analog lyd-utgang. TV-en har også innebygget tuner for bakkenettet. TV-en er i seg selv ikke trådløs, men om du ikke vil bruke nettverkskabel, kan du eventuelt kjøpe et wifi-adapter til 249 kroner i tillegg. Merk deg da at denne adapteren kun vil fungere på den ene USB-inngangen, og siden adapteren er så stor må du benytte en overgangskabel for å kunne bruke USB nummer to. Nå følger det heldigvis med en slik overgangkabel om du kjøper wifi-adapteret, men dette er uansett en klønete løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer