TEST: iRobot Roomba 880

Er iRobots robotstøvsuger like god som ryktene sier?

KLASSISK FORM: I likhet med de aller fleste konkurrenten er også iRobot Roomba 880 rund. Den klarer seg likevel godt også langs kantene. Foto: ØYVIND PAULSEN
KLASSISK FORM: I likhet med de aller fleste konkurrenten er også iRobot Roomba 880 rund. Den klarer seg likevel godt også langs kantene. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om vi jevnlig tester robotstøvsugere, er det lenge siden vi testet en av iRobots modeller.

Vi var derfor spent på hvor bra den nye toppmodellen egentlig har blitt, og den gode nyheten er at den fortsatt er blant de beste.

Også den har imidlertid sine svakheter.

Hva får du?

Roomba 880 er svært enkel å sette sammen, så det at bruksanvisningen bare er på dansk eller engelsk trenger du ikke å bekymre deg over. Med i pakken ligger dockingstasjonen med strømkabel, et batteri, to romstoppere, to HEPA-filtre og en fjernkontroll. Her er de fleste igang på få minutter, ja rent bortsett fra at iRobot anbefaler at du lader den minst åtte timer før du bruker den for første gang.

Fjernkontrollen kan vi likevel styre vår begeistring for: Hurtigtastene til Clean og Spot-funksjonene fungerer riktignok bra, men selve styringen via piltastene er såpass lite intuitiv at vi brukte den lite i praksis. I denne prisklassen ville vi heller hatt en mobil/nettbrett-app i stedet for den medfølgende fjernkontrollen, så her er det fortsatt forbedringspotensiale.

Som vanlig endte vi derfor opp med å programmere Roombaen direkte på enheten, og det første trinnet er selvsagt å stille inn timeren slik at den støvsuger når vi er på jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer