TEST: iRobot Roomba 980

Toppmodellen som setter en ny standard.

DEN SER JO HELT LIK  UT? Ja, det er ikke lett å skille den fra fjorårsmodellen, de fleste endringene er nemlig på innsiden. Foto: ØYVIND PAULSEN
DEN SER JO HELT LIK UT? Ja, det er ikke lett å skille den fra fjorårsmodellen, de fleste endringene er nemlig på innsiden. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om konkurransen var hard, tok iRobot Roomba 880 en knepen seier da vi oppsummerte fjorårets beste robotstøvsugere. Men utviklingen stopper aldri, og i januar 2016 kommer den nye toppmodellen til Norge. Her vår dom etter å ha hatt den på test i flere uker.

Det er spesielt tre nyvinninger du bør merke deg.

#1. Endelig wifi og app-styring: Selv om den utseendemessig er svært lik forgjengeren, har det nemlig skjedd ting på innsiden, og noe av det viktigste er at Roomba 980 kobles til det trådløse nettet ditt, slik at du har tilgang til den via en mobil-app (iOS og Android støttes).

#2. Smartere: Ifølge iRobot navigerer også Roomba 980 mer effektivt enn før: Den starter med de store flatene og kartlegger rommet eller rommene den jobber i, for så å bevege seg tilbake og fokusere på problemområdene (les under bord/stoler), før den til slutt avslutter med å støvsuge langs ytterveggene. I likhet med 880-modellen er den oppgitte batteritiden på to timer. Det skal ifølge iRobot være nok til å dekke opptil 186 kvadratmeter på én lading.

Merk deg at vi ikke har kontrollmålt dette. Det viktigste for oss er uansett at den gjør som alle andre robotstøvsugerne dersom batteriet ikke skulle dekke hele herskapsgården din: Tar seg en ladepause når det trengs, for så å fortsette jobben der den slapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer