TEST: JVC DR-M1

HIFI: JVCs nye stueopptaker skal takle de fleste opptaksformatene og frister i tillegg med progressiv scan-teknologi. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Publisert
Sist oppdatert

Prisene på DVD-opptakere til stuebruk er heldigvis på vei nedover, men kanskje enda bedre er det at stadig flere spillere takler flere av de ulike opptaksformatene.

I følge en pressemelding fra JVC vil deres nye DR-M1 spille av nesten alle audio- og videodiscformatene som finnes, og i tillegg kunne ta opp i formatene DVD-RAM, DVD-RW og DVD-R. Spilleren blir lagt ut for salg i månedsskiftet september/oktober, og vil ha en veiledende pris på 6.995 kroner.

Mye - men ikke alt

På avspillingsfronten takler DR-M1 DVD-Video, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, CD, Video CD og CD-R/RW. Du kan også avspille MP3 musikkfiler eller JPEG-filer brent på en CD-R eller CD-RW. Dermed er det bare å kjøre stuevisning av feriealbumene.

På opptaksfronten takler den DVD-RAM, DVD-RW og DVD-R. Den største fordelen med DVD-RAM er at det er de platene som kan overskrives flest ganger, faktisk opp mot 100.000. DVD-R kan kun brennes en gang, mens DVD-RW kan brennes opp til tusen ganger. DVD- platene er forøvrig billige i innkjøp.

Spilleren takler altså ikke DVD +, og DVD+RW formatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer