TEST: JVC DR-M1

HIFI: JVCs nye stueopptaker skal takle de fleste opptaksformatene og frister i tillegg med progressiv scan-teknologi. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prisene på DVD-opptakere til stuebruk er heldigvis på vei nedover, men kanskje enda bedre er det at stadig flere spillere takler flere av de ulike opptaksformatene.

I følge en pressemelding fra JVC vil deres nye DR-M1 spille av nesten alle audio- og videodiscformatene som finnes, og i tillegg kunne ta opp i formatene DVD-RAM, DVD-RW og DVD-R. Spilleren blir lagt ut for salg i månedsskiftet september/oktober, og vil ha en veiledende pris på 6.995 kroner.

Mye - men ikke alt

Hva må prisen være før du kjøper DVD-opptaker i stua? (Avsluttet)
Under 3000(69%) 544
Under 5000(24%) 193
Under 7000(3%) 26
Pris uten betydning(3%) 25
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


På avspillingsfronten takler DR-M1 DVD-Video, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, CD, Video CD og CD-R/RW. Du kan også avspille MP3 musikkfiler eller JPEG-filer brent på en CD-R eller CD-RW. Dermed er det bare å kjøre stuevisning av feriealbumene.

På opptaksfronten takler den DVD-RAM, DVD-RW og DVD-R. Den største fordelen med DVD-RAM er at det er de platene som kan overskrives flest ganger, faktisk opp mot 100.000. DVD-R kan kun brennes en gang, mens DVD-RW kan brennes opp til tusen ganger. DVD- platene er forøvrig billige i innkjøp.

Spilleren takler altså ikke DVD +, og DVD+RW formatene.

JVC DR-M11
JVC DR-M11 Vis mer


Opptakskvalitet

I følge JVC kan det på enkelte DVD-opptakere være et problem at bildenes opptakskvalitet svekkes ved lange opptak. Dette skyldes et kompromiss mellom å redusere støy og opprettholde oppløsningen. Kort fortalt: Hvis det ene økes, reduseres det andre.

For å unngå dette har JVC utstyrt spilleren med støyreduksjonsteknologi som gjør at høyoppløsningsbilder opprettholdes uansett opptaksmodus. I 3-timers opptaksmodus demper DR-M1 MPEG-støy samtidig som den oppløsningen holdes på rundt 400 linjer. Den konvensjonelle teknologien kan til sammenligning ofte redusere oppløsningen til rundt 250 linjer. Maksimal kvalitet er tilgjengelig med over 500 linjers oppløsning i XP-modus.

For deg med stor plasma-TV eller projektor er det det også en fordel at spilleren gir PAL progressive (625p) signaler.

Trykk her for å se bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer