TEST: LG 26" LCD-TV

FLATTV: Med en oppløsning på 1280/768, DVI- og komponent-inngang har vi brukt denne TVen som dataskjerm i to uker. På dette punktet viser LGen seg fra sin beste side. TV-tittingen er ikke like imponerende.

Publisert
Sist oppdatert

Vi synes fortsatt at 18.995 kroner er mye penger for en 26-tommer. Målt mot konkurrentenes priser i 26-tommers klassen er det imidlertid lite å klage over.

På papiret lopper nemlig Sonys og JVCs alternativer deg for henholdsvis 36.000 og 29.990. Merk deg imidlertid at dette er veiledende priser, og at det er fullt mulig å få disse modellene til lavere pris hvis du shopper rundt.

Utrolig nok er ingen av disse selvsagte konkurrentene utstyrt med egen PC-inngang. Dette ser vi faktisk på som et must på LCD-TVer i denne størrelsen – og ikke minst i dette prisleiet.

For deg som vil ha datamuligheten er derfor 23-tommeren med innebygget radio fra Philips, og Bang & Olufsens 22-tommer reelle alternativer. Av disse er B&O-modellen, til hele 36.700 med motordrevet fot, alt for dyr til å fange interessen hos andre enn den trofaste B&O-menigheten. Prismessig blir det derfor Philips-modellen som sitter igjen som et interessant alternativ.

Installering og montering

Utseendemessig minner TVen om storebroren på 42-tommer, samt en del av modellene til konkurrenten Sony. Det betyr aluminumschassis med litt glass nederst, og sort kant inn mot skjermen. Personlig liker vi designet, men her vil som alltid meningene være delte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer