TEST: LG 30" LCD-TV

Da vi testet 26-tommeren fra denne serien var konklusjonen at den var god på PC-bruk, men at den hadde laber TV-kvalitet. Heldigvis er 30-tommeren bedre, og den kan også friste med en svært konkurransedyktig pris.

Publisert
Sist oppdatert

Med en skjermstørrelse på 30-tommer får du en synsflate på 77 cm, målt diagonalt fra øverste høyre til nederste venstre hjørne.

Utseendemessig liker vi de nye LG-modellene: Du får aluminiumschassis med litt glass nederst og sort kant inn mot skjermen. TVen leveres uten medieboks, og alle tilkoplingene må dermed gjøres på bak- og undersiden. Heldigvis skjules det meste av kabelrotet på baksiden effektivt bak et stort plastdeksel.

I tillegg til den sedvanlige fjernkontrollen leveres LG-modellen med fastmontert bordstativ. Som på 26-tommeren får du også med PC-kabler, noe som gir pluss i vår bok. Men i likhet med 26-tommeren er TV-foten verken tilt- eller dreibar, og dette er et savn.

Installering og montering

Vi kjenner igjen menysystemet fra de andre LG-modellene vi har testet, noe som betyr at også denne TVen er enkel i bruk. Det automatiske kanalsøket fungerte etter hensikten, og sorteringen i ønsket rekkefølge var en enkel affære.

Norsk språk både i bruksanvisningen og på TVens menyer er også et stort pluss.

På 26-tommeren var det i praksis kun PC-mulighetene som fikk fram smilet. Vi var derfor spente på om bildekvaliteten var forbedret. Trykk på lenkene under for å se hvordan 30-tommeren klarte seg:Bedre bildekvalitet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer