TEST: LG 42" plasma RZ-42PX11

FLAT-TV: Kraftig konkurranse gir både prispress og stadig nye modeller. LG-modellen vi testet i mai blir nå etterfulgt av en ren stue-TV. Vi har testet godbiten med komponent og DVI-inngang.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig hardere konkurranse på flat-TV markedet er et gode for oss forbrukere, det gir nemlig både billigere TVer og større utvalg. I mai måned testet vi en LG-modell til 25.000 kroner - riktignok uten høyttalere, bordstativ/veggfeste og TV-tuner. Prismessig har denne modellen allerede falt med 2-3.000 kroner, og nå har også oppfølgeren kommet.

I følge LG er den nye modellen laget helt og holdent for hjemmekinobruk, mens den forrige til sammenligning var en nedskalert businessmodell. Prisen er satt til 29.995 kroner, og denne gang får du også TV-tuner, høyttalere og bordstativ inkludert i prisen. I tillegg er designet langt bedre. Det er en utvikling vi liker.

Flott design

Førsteinntrykket av TVen er meget bra, og det er lett å mistenke LGs utviklere for å ha skimtet kraftig på Sonys designmodeller. Blant annet finner du igjen den sorte stripen mellom selve skjermen og rammen med de fastmonterte høyttalerne. LG har imidlertid ingen gjennomsiktig glassramme slik Sony-modellene ofte er utstyrt med.

Uansett er dette en klar forbedring fra den gamle modellen, og sammenlignet med alternativene fra Samsung og Medion (test kommer snart!) er det etter vår oppfatning ingen tvil om at LG stikker av med prisen for stiligst design i denne prisklassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer